Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση της ΕΑΑΑ υπέρ Πεσόντων για την Πατρίδα Αεροπόρων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23-10-2022 στο “Μνημείο Ικάρου” στην πλατεία Καραϊσκάκη, η καθιερωμένη ετησία επιμνημόσυνη δέηση της ΕΑΑΑ υπέρ Πεσόντων για την Πατρίδα Αεροπόρων, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορία, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Σάκης Κολλάτος , Αντιδήμαρχος Ηλεκροφωτισμού – Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ Αντισυνταγματάρχης  ε.α. κ. Χρήστος Χρηστίδης ,ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ  Πλοίαρχος  ε.α. κ. Εμμανουήλ Αναγνωστάκης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, αντιπροσωπεία Ανωτάτων, Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών της Π.Α., αντιπροσωπεία μαθητών παραγωγικών Σχολών της Π.Α  εκπρόσωποι των αεροπορικών Συλλόγων ΠΑΣΟΙΠΑ, ΠΑΣΥΒΕΤΑ, ΑΑΚΕ, ΣΑΣΙ, ΕΣΜΑ, ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ και πλήθος Αποστράτων Αξιωματικών με μέλη των οικογενειών τους.

Το Πνευματικό Κέντρο ΕΑΑΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΑ, Απτχου (Ι) ε.α. Κων/νου Τζαβέλλα

Κύριε Αρχηγέ Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κύριε Αντιδήμαρχε, κύριοι τέως Α/ΓΕΑ, κύριοι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων του ΣΞ και του ΠΝ, κύριοι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Συνδέσμων, Αιδεσιμότατε, κυρίες και κύριοι.

Η ιστορική μνήμη είναι κατ’ εξοχήν προτέρημα που χαρακτηρίζει τον λαό μας. Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μια τυπική υποχρέωση, σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν. Είναι ένας φόρος τιμής σε Ήρωες με περίσσευμα ψυχής, που θυσιάστηκαν για τα πολυτιμότερα αγαθά της πατρίδας μας: την ασφάλεια και την ελευθερία της, που είναι συγχρόνως και προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία της.

Ιερό καθήκον της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας είναι να διατηρήσει ως ιστορική μνήμη την θυσία των πεσόντων αγωνιστών των αιθέρων. Αγωνιστών Αεροπόρων που σε όλα τα πεδία των μαχών, υπερέβαλαν εαυτούς, πολέμησαν με τόλμη θάβοντας βαθειά το συναίσθημα του φόβου, ακολουθώντας πιστά τις διαταγές, προσέφεραν την ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, για την ελευθερία της πατρίδας μας. Θαρραλέοι, γενναίοι μας κοιτούν αμίλητοι από ψηλά και χαίρονται γιατί βλέπουν ότι η πατρίδα τους,  εμάς, που δεν τους ξεχάσαμε. Η ιστορική μνήμη κρύβει μέσα τον σεβασμό και την αγάπη. Μ’ αυτά τα υλικά είναι φτιαγμένο το μνημείο αυτό.

Γράφει ο Περικλής. «Ανδρών αγαθών έργων γενομένων έργων και δηλούσθε τας τιμάς», Αυτούς που δοξάσθηκαν με τις πράξεις τους, πρέπει να τους τιμούμε με παρόμοιες δικές μας πράξεις.

Είναι υπόσχεση για μας σ’ αυτούς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, με τις ακραίες, καθημερινές,  ενέργειες της Τουρκίας, ότι κάθε μέρα ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Αυτή η εκδήλωση σεβασμού και τιμής προς αυτούς του Ήρωες  είναι ταυτόχρονα η αφορμή να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας και δέσμευσή μας και αυτό να το ακούσουν, ότι ένας είναι δρόμος προς τον ελεύθερο ουρανό, το όπλο τους, την Πολεμική μας Αεροπορία, μπροστά, δυναμικά, οργανωμένη, εκσυγχρονισμένη, έτοιμη όπως πάντα για οτιδήποτε απαιτήσει η Πατρίδα τους, για την οποία θυσιάστηκαν.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ υποκλινόμαστε στην θυσία τους, με σεβασμό, υποσχόμενοι ότι δεν φεύγουν από την σκέψη μας ούτε στιγμή, ότι η ηρωική αιώνια πτήση τους είναι καταγεγραμμένη στην ιστορική μνήμη του Ένθους μας, της Πατρίδας μας, της Ελλάδας μας.

Αιωνία σας η μνήμη Αθάνατοι Ήρωες.

Share this: