Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΑΕΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Νο 02 / 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Ο.Σ.Μ.Α.Α. Ο «ΙΚΑΡΟΣ», ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΕΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ.

Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΑΦΜ: 997422011, Δ.Ο.Υ.: Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Χαλκοκονδύλη 5 (7ος όροφος), 106 77 ΑΘΗΝΑ.

Τηλ.: 210 3802241 – Fax: 210 3825393

Email επικοινωνίας: george.kargas@gmail.com & petridis.dimitrios22@gmail.com

                                                                                Αθήνα, 25η Απριλίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ ΑΕΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Νο 02 / 2024

ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός Ενεργειών Συλλόγου  – Πασχαλινές Ευχές.

 Αγαπητοί Συν οικοπεδούχοι του Αετού Καρύστου,

Όπως σας ενημερώσαμε κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας της 9ης Μαρτίου 2024, έχουμε σκοπό να καταθέσουμε εξώδικο αγωγή προς τον Δήμο Καρύστου προκειμένου να αναλάβει, όπως οφείλει, την προβλεπόμενη από τον Νόμο μεταβίβαση της διοικητικής υπαγωγής των οικοπέδων του οικισμού μας από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό ΟΣΜΟΣΑ στον οικείο Δήμο Καρύστου, από την στιγμή που από το έτος 2020 είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουμε στον Δήμο Καρύστου, ανά έτος, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Στην Γ.Σ. αποφασίσθηκε να καλυφθούν τα δικαστικά κλπ έξοδα της αγωγής των οικοπεδούχων που θα καταθέσουν σχετική αγωγή για τον σκοπό αυτό, από το αποθεματικό του Συλλόγου μας. Για τον σκοπό αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ανταποκριθείτε στην κίνησή μας αυτή προσκομίζοντας στον Αντιπρόεδρό μας κ. Κων. Δελλή όλα τα σχετικά δικαιολογητικά σε φωτοτυπία, ως ακολούθως:

  1. Αρχικό Συμβόλαιο
  2. Εξόφληση Τιμήματος και Άρση της Διαλυτικής Αίρεσης
  3. Μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο
  4. Έντυπο Ε9 της φορολογικής σας δήλωσης
  5. Εγγραφή στο Κτηματολόγιο
  6. Ταυτότητα και στις δύο όψεις

Με τον κ. Δελλή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6979577215 ώστε να κανονίσετε ραντεβού για να του παραδώσετε τα ανωτέρω έγγραφα στην ΕΑΑΑ.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που προέκυψε είναι ο Νόμος 5075 στο άρθρο 31 του οποίου υπάρχουν υποχρεώσεις οικοπεδούχων ως προς την δήλωση αποψίλωσης του οικοπέδου τους ώστε να μην αποτελεί εστία πυρκαγιάς έναντι σοβαρότατου προστίμου ύψους 1.000 Ευρώ. Για τον σκοπό αυτό σας επισυνάπτουμε αφ’ ενός μεν τον υπόψη Νόμο ώστε να μελετήσετε με την άνεσή σας το άρθρο 31, καθώς και τον ισχύοντα Κανονισμό Πυροπροστασίας και αφ’ ετέρου το τοπογραφικό διάγραμμα του οικισμού μας, ώστε να εντοπίσετε εύκολα το οικόπεδό σας και να φροντίστε σε εύθετο χρόνο για την αποψίλωσή του ώστε να μην επιβαρυνθείτε με πρόστιμο. Το ζήτημα είναι επίκαιρο λόγω της σχεδιαζόμενης ενωρίτερης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από το σύνηθες της 1ης Μαΐου κάθε έτους.  Όμως εκτιμάται ότι υπάρχει επαρκής χρόνος για την αντίδρασή μας, επειδή το θέμα τέθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Κυβέρνηση για χορήγηση παράτασης επειδή 1ον δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά ο Νόμος με αποτέλεσμα Δήμοι με μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς όπως Πεντέλης, Θρακομακεδόνων, και οι περί τον Υμηττό να μην έχουν δεχθεί ακόμη καμία δήλωση και 2ον επειδή οι Δήμοι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό για να προχωρήσουν σε αποψιλώσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιήσουν οι οικοπεδούχοι..

Επομένως είναι αναγκαίο να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο οικόπεδό σας είτε κατά μόνας ή μαζί με μικρό αριθμό συν οικοπεδούχων, ώστε να αποκτήσετε εικόνα της  παρούσας κατάστασης του οικοπέδου σας. Και βεβαίως είναι ευνόητο ότι μία εκδρομή με πούλμαν όπως αρκετοί εισηγήθηκαν κατά την Γ.Σ δεν είναι εφικτό και αποτελεσματικό να πραγματοποιηθεί, 1ον γιατί μέχρι σήμερα είχαμε μόνον μία δηλωθείσα επιθυμία και 2ον γιατί ο χρόνος που χρειάζεται για να εντοπισθούν τα οικόπεδα από οικοπεδούχους, που δεν τα έχουν επισκεφθεί παρά μόνον μία φορά, ακόμη και με την συνδρομή Μελών του Δ.Σ, είναι τεράστιος για μια ομάδα 30-40 οικοπεδούχων λόγω της μεγάλης διασποράς τους και δεν επιτρέπει την κατατοπιστική επίσκεψη περισσοτέρων των 5 έως 6 οικοπέδων σε μία ημερήσια επίσκεψη. Επομένως είναι αναγκαία η χρήση Ι.Χ. εάν επιθυμούμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Μαζί με αυτές τις σκέψεις, που θεωρήσαμε αναγκαίο να μοιραστούμε μαζί σας για ευνόητους λόγους, θέλουμε να ευχηθούμε σε σας και τις Οικογένειές σας

Καλή Ανάσταση και ένα Χαρούμενο & Ευτυχισμένο Πάσχα.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας,

Υπτχος ε.α (ΜΑ) Δημήτριος Μ. Πετρίδης

Πρόεδρος Συλλόγου Οικοπεδούχων Αετού Καρύστου

Share this: