Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΛΙΣΜΕ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επετειακή Διαδικτυακή Εσπερίδα του ΕΛΙΣΜΕ για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι,  την Πέμπτη 5 Μαίου 2022  το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών ( ΕΛΙΣΜΕ ), στο πλαίσιο των δράσεων του παγκόσμιου Ελληνισμού για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  διοργανώνει διαδικτυακή Εσπερίδα, με θέμα ” Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ” .

Η Εσπερίδα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά,  από 18.00 – 21.00, με αξιοποίηση της εφαρμογής ΖΟΟΜ και ταυτόχρονη παρουσίασή της μέσα από το You Tube.

Σχετικοί κωδικοί εισόδου στις εφαρμογές ΖΟΟΜ και You Tube έχουν αναρτηθεί   στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΣΜΕ ( www.elisme.gr/gr/ ) και είναι αυτοί που ακολουθούν :

Ο σύνδεσμος εισόδου στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ (JoinZoomMeeting ) είναι:https://zoom.us/j/2463957163… Έπειτα πατήστε το κουμπί «Open Zoom Meetings» Εναλλακτικά μπορείτε να μπείτε και με χρήση της ιστοσελίδας www.zoom.us και προσδιορίζοντας ότι θέλετε να παρακολουθήσετετο Meeting ID: 246 395 7163   και με Passcode: 12345 Παρακαλούμε πολύ να εισέρχεστε στο ΖΟΟΜ με χρήση του αληθινού σας ονόματος και όχι ψευδωνύμου. Μέσω ΖΟΟΜ υπάρχει περιορισμός στην παρακολούθηση μόνο 100 ατόμων.

Οι υπεράριθμοι μπορούν να χρησιμοποιούν το You Tube Live Streaming σύνδεσμο μέσω ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ:  https://youtu.be/wYRIgPjcR4o

Οι εισηγήσεις της Εσπερίδας με  σειρά παρουσίασης και  εισηγητές έχουν ως ακολούθως  :

Η πρώτη εισήγηση με θέμα : ” Η Γενοκτονία των Ελλήνων του  Πόντου ” διάρκειας 60 λεπτών, από τον  Καθηγητή του Α.Π.Θ. – Κοσμήτορα Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Δρ.  Κωνσταντίνο Φωτιάδη.

Η δεύτερη εισήγηση με θέμα :  ” Πόντος – Ιστορία και Πολιτισμός ”  διάρκειας 20 λεπτών, από την  Επιστημονική Συνεργάτιδα του Α.Π.Θ.και μέλος  του ΕΛΙΣΜΕ, Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου .

Η τρίτη εισήγηση με θέμα : ”  H Ποντιακή Διάλεκτος – Η Κιβωτός του Ομήρου ”  διάρκειας 20 λεπτών, από την Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης – Επιστημονική Συνεργάτιδα Πανεπιστημίων “Μακεδονία” και “Κομοτηνής” για την Ποντιακή Διάλεκτο,  Δρ.  Γιώτα Ιωακειμίδου και

Η  τέταρτη εισήγηση με θέμα :  ” Το  Αντάρτικο του Πόντου ”  διάρκειας 20 λεπτών, από τον Ταξίαρχο ε.α. Αναλυτή Γεωστρατηγικής  κ.  Σάββα Καλεντερίδη.

Η διοργάνωση της σημαντικής αυτής Εσπερίδας από το ΕΛΙΣΜΕ αποτελεί πράξη καθήκοντος και  απόδοσης  τιμής και μνήμης  προς όλους τους  Έλληνες του Πόντου, που χάθηκαν ξεριζωμένοι από την Πατρίδα, όταν στις 19 Μαΐου 1919, αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό του Πόντου,  ο Μουσταφά Κεμάλ πάτησε το πόδι του στη Σαμψούντα και ξεκίνησε και τυπικά την τελευταία και πιο άγρια φάση του σχεδίου της Γενοκτονίας τους.

Ταυτόχρονα  αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο και τη μέγιστη απόδοσης οφειλόμενης τιμής και επιβράβευσης των προγόνων μας, για το πνεύμα ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ανυπακοής τους  στα τάγματα εργασίας και τις αναγκαστικές επιστρατεύσεις των Οθωμανών και ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη αρχών και αξιών αλλά και σφυρηλάτησης του σθένους και του ηθικού των επερχόμενων γενεών, που τόσο αναγκαία είναι στις μέρες μας,  με τις δυσκολίες που βιώνουμε ως Χώρα αλλά και τις τάσεις επανάληψης αναθεωρητισμού, αυταρχικών συμπεριφορών αλλά και γενοκτονίας λαών εκ μέρους της Τουρκίας.

Η εκδήλωση τιμά όλους τους Έλληνες  και μας δίδει την ευκαιρία να τιμήσουμε με τη συμμετοχή μας, τη μνήμη των προγόνων μας.

Σας περιμένουμε όλους.

Εκ Μέρους του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, ο συντονιστής της εσπερίδας και μέλος του ΕΛΙΣΜΕ,

Αντιπτέραρχος ( Μηχανικός ) ε.α. Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος
Επίτιμος Διευθυντής Γ’ Κλάδου του ΓΕΑ

Share this: