Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, οι  κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης για τη 14η Σεπτεμβρίου “Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας”, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωρ. Πατούλη, εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας και ενώσεων αποστράτων και φορέων των Μικρασιατικών σωματείων της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). 

Το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, με κύριο ομιλητή τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και  ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού κ.  Γ. Χρυσουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα  ιστορικά γεγονότα και τόνισε πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας.

Ακολούθησε πομπή και  δέηση στο μνημείο του Εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Η ΕΑΑΑ επίσημα προσκεκλημένη, εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Ηλία Ντούβλη-Σγό (ΥΔΚ)ε.α. ο οποίος κατέθεσε και το στέφανο

Εκ της ΕΑΑΑ

 

       

       

                             

Share this: