Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 83ης  ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ (26 ΜΑΙΟΥ 2024)

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Μαΐου, γράφτηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε ο πιο λαμπρός επίλογος των εκδηλώσεων για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, όπου η επίδειξη του F16  αποτέλεσε ένα θέαμα που “έκοβε” την ανάσα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών φορέων αλλά και πλήθους κόσμου που έδωσε το παρών. 

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στη συνέχεια, αντιπρόσωποι των συμμάχων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και πολιτικοί και τοπικοί φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των Πεσόντων.

Στεφάνι εκ μέρους όλων των Ενώσεων Αποστράτων κατέθεσε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος μας  Αντιπτέραρχος (Ι)  ε.α. Αντώνης Καμπιανάκης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη, Παράλληλα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  και τίμησαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, οι Αρχηγοί και των τριών ¨Οπλων, πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι συμμαχικών χωρών καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Προς τιμήν της επετείου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε την έκδοση συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος για τα μαρτυρικά χωριά.

Από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «μία μάχη – σύμβολο της ανδρείας, της αντίστασης και της αδούλωτης ψυχής του κρητικού λαού», ενώ χαρακτήρισε τη Μάχη της Κρήτης μία «συλλογική θυσία με απόλυτα αλτρουιστικά χαρακτηριστικά, η οποία έμελλε να γίνει φάρος και πυξίδα για τους υποδουλομενους Έλληνες αλλά και τους υποδουλομενους λαους της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» της 115 Π.Μ.

                                                                                                                      Εκ του Τ.Σ.

Share this: