Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους πεσόντες στον πόλεμο και στην Ειρήνη Αξ/κους και οπλίτες της Π.Α.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:30 τελέστηκε, όπως και κάθε χρόνο, στην πλατεία Καραϊσκάκη Αθηνών η επιμνημόσυνος δέηση μνήμης και τιμής των πεσόντων Αεροπόρων στον πόλεμο και την ειρήνη. Τη σεμνή τελετή τίμησαν με την παρουσία του και κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας  ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α, ο Υπαρχηγός  ΓΕΑ  Υποπτέραρχος (Ι)  Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ. Επίσης την τελέτή τίμησαν με την παρουσία τους  αντιπροσωπεία Αξιωματικών της πολεμικής Αεροπορίας,  εκπρόσωποι της ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ και εκπρόσωποι των διαφόρων Συνδέσμων, Συλλόγων, ΑΑΚΕ και Βετεράνων της Π.Α, μαθητές της Σ.Ι και της ΣΤΥΑ καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί των τριών
κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ  της Ε.Α.Α.Α Υποπτέραρχος  (ΕΑ ) ε.α Παύλος
Χρήστου  κατέθεσε στεφάνι και απεύθυνε τον κατωτέρω χαιρετισμό:

Κύριε Αρχηγέ και Εκπρόσωπε

Τιμούμε σήμερα τους Έλληνες αεροπόρους μας που την ζωή τους έδωσαν για την Ελευθερία.

Αυτούς που με τον καθημερινό τους αγώνα και την αφοσίωση στο καθήκον, παραμένουν εγγυητές της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Είναι ηθικό μας καθήκον να διατηρήσουμε τη μνήμη τους άσβεστη και να τους τιμούμε παντοτινά ως Ήρωες.

Αυτό είναι το χρέος μας.

Δηλώνουμε σήμερα στους πεσόντες αεροπόρους μας ότι και εμείς και τα παιδιά μας θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.

Δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε θα υποστείλουμε την γαλανόλευκη σημαία μας.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ακόμα σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες αεροπόρους μας, να χρησιμεύσει ως φάρος πατριωτισμού για τις νεότερες γενιές.

Ήρωες μας, αεροπόροι μας, ακούμε το κάλεσμα σας, ακούμε το παράγγελμα σας ΄΄Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης΄΄. Τιμή και μνήμη στους αεροπόρους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Τιμή και σεβασμός στους αεροπόρους μας και στην ακλόνητη πίστη τους και θυσία για την πατρίδα.

 

 

Share this: