Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Καλαμάτας-ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 196Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ

Την Παρασκευή, 20 του μήνα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου τελέστηκε επίσημη αρχιερατική δοξολογία. Στη συνέχεια, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικών ύμνων και παρέλαση σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την υποστολή των σημαιών το απόγευμα και την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, που έλαβε χώρα στις 8 το βράδυ στην παραλιακή ζώνη της Πύλου.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), μέσω του Παραρτήματος Μεσσηνίας-Αρκαδίας-Λακωνίας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου–Νέστορος, εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία, Σμχο ε.α. Ευστάθιο Σπυρόπουλο, τον Γραμματέα, Σγό ε.α. Ανδρέα Σκιγκόπουλο, στην Δοξολογία-Επιμνημόσυνη Δέηση-Παρέλαση, καθώς και από τον Πρόεδρο, Σμχο ε.α. Ιωάννη Σαμπαζιώτη και τον Κοσμήτορα, Ασμχο ε.α. Νικ. Κουλουμέντα, στην Αναπαράσταση Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Share this: