Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Καλαμάτας-Δραστηριότητες

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, το πρωί, πραγματοποιήθηκε τελετή στην Κοινότητα Βέργας Αλμυρού του Δήμου Καλαμάτας, για την Επέτειο της Μάχης που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Στη συνέχεια έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ» και μετάβαση Αρχών και κοινού στη θέση «Μάνδρα» Αλμυρού, όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και έγινε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χαράλαμπο Αφάλη, επίτιμο Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος-Αντιστράτηγο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους και η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελία ποιήματος από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βέργας και απαγγελία Μανιάτικου Όρκου από μέλη της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», Παραρτήματος Ν. Μεσσηνίας. Μετά από την παραλαβή πρόσκλησης από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας-Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Ένωση εκπροσώπησε o Ταμίας του Παραρτήματος Σμήναρχος ε.α. Ευστάθιος Σπυρόπουλος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των εν ζωή Μεσσηνίων Αγωνιστών, κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, με θέμα: «Κύπρος 1974 Μνήμες και Τιμή». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τo Τμήμα της AHEPA Papaflessas HJ-07, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξκών Ν. Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας. Μετά από την παραλαβή πρόσκλησης από το Δήμο Καλαμάτας και το Τμήμα της AHEPA, την Ένωση εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Παραρτήματος Σγός ε.α. Ανδρέας Σκιγκόπουλος

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΟΡΦΩΝ

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στον ιστορικό χώρο των Τρικόρφων, στην ΤΚ Σιλίμνας, ο Δήμος Τρίπολης πραγματοποίησε εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο των μαχών που έγιναν εκεί. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Βέμμο και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Μετά από την παραλαβή πρόσκλησης από το Δήμο Τρίπολης και την Τ.Κ Σιλίμνας για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, την Ένωση εκπροσώπησε το Μέλος του Παραρτήματος Σμήναρχος ε.α. Δημ. Μπόζνος.

 

Share this: