Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης-Οχυρά Ρούπελ

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, 45 Μέλη του Παραρτήματος  Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση της ιστορικής μάχης των Οχυρών Ρούπελ 1941, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σιντικής,  και εθελοντικές ενώσεις από  ΕλλάδαΒουλγαρία και Ρουμανία με την αιγίδα και την υποστήριξη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στόχος της ετησίας εκδήλωσης είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, και η προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας λαών.

Με ειδικά οπτικά και ηχητικά εφέ, οχήματα και στολές της εποχής, πτήσεις αεροσκαφών, ελεγχόμενες εκρήξεις, αφηγήσεις και διάλογοι, κατάφεραν να αποδώσουν και αναβιώσουν πιστά τα γεγονότα . 

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μεγαλειώδη στιγμή της Ελληνικής ιστορίας και να ακούσουν την αποστομωτική απάντηση του τότε Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται! Καταλαμβάνονται», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

https://www.eaaathess.gr/2023/05/1941.html

Share this: