Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Τιμήθηκε η Μνήμη των Αντιστασιακών στο Σαμποτάζ του 1942 στο Αεροδρομίου Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ευγένιος Βˊ και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τιμήθηκε η μνήμη των Ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942.

Στην Τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης και Χάρης Μαμουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδήμαρχος Μαρίνος Παττακός, η Πρόξενος της Γαλλίας Σοφία Τσαντηράκη, ο εκπρόσωπος βετεράνος των ειδικών Γαλλικών Δυνάμεων SAS, Manche Alfred, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Εφέδρων Αξιωματικών.

Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε ο Γιώργος Τσερεβελάκης, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός γυμνάσιο Επισκοπής.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Share this: