Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Εκδρομή στη Μονή Αρκαδίου και Μουσείο Ελεύθερνας

Κυριακή 3 του Δεκέμβρη 2023 νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε με τους απόστρατους και φίλους της ΕΑΑA, όλο κέφι με απριλιάτικο καιρό την εκδρομή με προορισμό την ιστορική μονή στο Αρκάδι και το φημισμένο αρχαιολογικό Μουσείο της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο!

Θαυμάσια ευκαιρία για να διευρύνουμε τις ιστορικό-αρχαιολογικές γνώσεις μας για τον τόπο μας καθώς και να θαυμάσουμε την πλούσια εναλλαγή τοπίων που υπάρχει στη διαδρομή μας!!!

Πρώτος σταθμός το φημισμένο και ηρωικό Αρκάδι!!!

Η ξεναγός που μας συνόδευε κ. Πετρούλα Βαρθαλίτου από την αρχή φάνηκε πως όχι μόνο ήξερε καλά να κάνει τη δουλειά της αλλά με το γλαφυρό κατατοπιστικό και μεστό λόγο της κατάφερνε να παρασύρει πειθήνια κι αδιαμαρτύρητα το ακροατήριό της στην περιεκτική, ουσιαστική και μεστή ξενάγησή της!!!

Όλοι κρέμονταν από τα χείλη της. Έτσι όμορφα ξετυλίχτηκε μπροστά μας η θρυλική ιστορία της Μονής κι η τόσο σημαντική προσφορά της στον αγώνα για την απελευθέρωση !!!

Κατάφερε να αναστήσει, με τις ζωντανές περιγραφές και τη διήγηση της ιστορικής εκείνης θυσίας, προκαλώντας μας ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας για τους ηρωικούς εκείνους αγωνιστές και την αυτοθυσία τους.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το ” Κτηριακό συγκρότημα του μουσείου αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας “.

Εκεί μέσα στον εντυπωσιακό χώρο του και με τη βοήθεια της ξενάγησης από την έμπειρη και λαλίστατη ξεναγό μας αποκαλύφθηκαν τα μυστικά που έκρυβε τόσο η περιοχή της, περίπου από το 3000 π.Χ. έως το14ο αι. μ.Χ.. Πλούσια τα ευρήματα και πρωτότυπα εκτεθειμένα φανερώνουν και παρουσιάζουν όψεις της διαχρονικής δημόσιας, πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και ιδιωτικής ζωής της Ελεύθερνας.

Στη συνέχεια το γεύμα που ακολούθησε πράγματι στο πανοραμικό κέντρο “Πανόραμα” αντάμειψε τους γευστικούς μας κάλυκες με τα πλούσια κι εκλεκτά εδέσματα που περιείχε το μενού με συνοδεία εξαιρετικών ποτών , φρούτων και γλυκισμάτων. Ό, τι έπρεπε μετά από τόση ένταση για ανακάλυψη και γνώση …

Επίσης μας έδωσε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να προγραμματίσουμε κι άλλες παρόμοιες δράσεις!!!

Με τελευταίο σταθμό το Φόδελε κι ένα σύντομο βολταράκι στο χωριό επιστρέψαμε γεμάτοι ωραίες και εντυπώσεις νωρίς το βραδάκι στο Ηράκλειο.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια ανήκουν στους διοργανωτές με την ευχή να συνεχίσουν να προσφέρουν τέτοιες εκδρομικές εμπειρίες !!!

Share this: