Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Βόλου-ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του παραρτήματος πραγματοποιήθηκε η  τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, παιδιά συναδέλφων, κατά την σχολική χρονιά 2021-22. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, η Επγος (ΜΕ) Γ. Κατσούλη εκπρόσωπος του Δκτη της 111ΠΜ, γονείς των παιδιών συνάδελφοι και φίλοι.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος τόνισε στους αριστούχους ότι η Αριστεία δεν είναι μόνον αρχή προόδου. Είναι και μια βαθύτατα δημοκρατική αρχή, με την έννοια ότι επιτρέπει, ν’ αναδεικνύονται τα μέλη του κοινωνικού συνόλου πέρα και έξω από την κοινωνική τους καταγωγή και τις οικονομικές τους δυνατότητες. Άριστος για την αρχαιοελληνική διανόηση θεωρείται αυτός που φανερώνει την υπεροχή του και με λόγια και με έργα.  Μία υπεροχή  που είναι καρπός της φρόνησης, της σωφροσύνης, της ανδρείας  και της οσιότητάς του. Με άλλα λόγια, καρπός άσκησης των σωματικών, διανοητικών και ηθικών χαρισμάτων.

Είναι στάση ζωής, βασική κινητήριος δύναμη που δίνει χρώμα στη ζωή μας, ζήλο για διάκριση, αλλά και αποδοχή της σκληρής εργασίας, του μόχθου και της αξιοκρατίας . Δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη συλλογή τίτλων σπουδών αλλά με την αρετή και να  συνδέεται με  την ανδρεία αλλά και τη δικαιοσύνη. Γιατί η αριστεία, δεν είναι προνόμιο. Το “αίεν αριστεύειν” είναι μία προτροπή σε κάθε άνθρωπο σε όποια κοινωνία κι αν ζει.

Τέλος εκ μέρους του ΔΣ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και  ευχήθηκε  σε όλους ολόψυχα  καλή επιτυχία στις δράσεις τους!!!

Share this: