Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παράρτημα Ηλείας-Βράβευση Συγγραφέα κ. Στέφανου Αβραμόπουλου

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, σε χώρο των Εκδόσεων «Βιβλιοπανόραμα» Αμαλιάδας, τιμήθηκε από το Παράρτημα Ηλείας της Ε.Α.Α.Α. το μέλος μας και συγγραφέας κ. Στέφανος Αβραμόπουλος.

Ο Πρόεδρος Υποπτέραρχος ε.α Σωτήριος Γαραντζιώτης, αναφερόμενος στο συγγραφικό του έργο, τόνισε ότι ο καταγόμενος από τον Αμπελόκαμπο Ηλείας Στέφανος Αβραμόπουλος διετέλεσε στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, από το 1973 έως το 1999. Ταυτόχρονα, επιδόθηκε σε πολυεπίπεδο ερευνητικό και συγγραφικό έργο για το οποίο έχει  τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο Στέφανος Αβραμόπουλος πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα πανελληνίως σε περιοχές με ιστορικό και εθνικό ενδιαφέρον, όπως η Ρούμελη, το Σούλι, η Μακεδονία και η Μάνη, περιοχές δράσεως θρυλικών μαχητών και κλεφταρματολών, κάτι που αναδεικνύεται στις σελίδες των βιβλίων του.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται η τρίτομη μνημειώδης έκδοση (άνω των 1300 σελίδων) με τίτλο «Προεπαναστατικές Ηρωικές Μορφές 1453-1821, «Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος-Δραγάτσης και η σχέση του με την Ηλεία» και «Φημισμένοι Ήρωες του 1821 και Λησμονημένοι».

Επιπρόσθετα, δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί στην ετήσια έκδοση «Ηλειακή Πρωτοχρονιά-Ηλειακό Πανόραμα» αλλά και στο περιοδικό «Λογοτεχνική Δημιουργία» της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Επιπλέον, σειρά βιβλίων του, που αφορούν στην Ιστορία της Ελλάδος και της Ηλείας, βρίσκονται υπό έκδοση.

Μέσα από το έργο του κ. Αβραμόπουλου έρχονται στο φως, μορφές και γεγονότα που περιποιούν τιμή για όλους μας στην Πολεμική Αεροπορία.

Share this: