ΜΕΝΟΥ

Share

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΑΑΑ στο ΔΣ/ΜΤΑ

Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις ότι η ΕΑΑΑ δεν υποστήριξε το διορισμό αποστράτου, μέλους του ΔΣ της Ένωσης, στο νέο ΔΣ του ΜΤΑ θα θέλαμε να γνωρίσουμε στα μέλη μας τα εξής:
1. Στις 22/8/2023 η ΕΑΑΑ έλαβε έγγραφο του ΓΕΑ/Β3/1 το οποίο ανέφερε,
“α. Γνωρίζεται ότι η θητεία του ΔΣ/ΜΤΑ λήγει την 16 Δεκ. 2023. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου ΑΝ.1988/39 (ΦΕΚ Α’414) «Περί ΜΤΑ», τα μέλη του υπόψη ΔΣ διορίζονται με απόφαση του κ. ΥΕΘΑ, μετά από πρόταση του ΑΑΣ για μία τριετία η οποία δύναται να παραταθεί ή να ανανεωθεί.
β. Στο πλαίσιο της ως άνω προβλεπόμενης διαδικασίας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τυχόν επιθυμίες των μερισματούχων του Ταμείου για διορισμό τους στη θέση των μελών του ΔΣ/ΜΤΑ, προκειμένου αυτές  να ληφθούν υπόψη από το ΑΑΣ, κατά το στάδιο υποβολής πρότασης προς τον κ. ΥΕΘΑ”.
2. Στις 26/8/2023 έγινε ανάρτηση στο site της ΕΑΑΑ όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν «Στα πλαίσια της ανωτέρω διαδικασίας, παρακαλούμε έως 1 Σεπ. 2023 να δηλώσετε τις επιθυμίες σας προς την ΕΑΑΑ (info@eaaa.gr), αναφέροντας βαθμό, ονοματεπώνυμο και Α.Δ.Τ., προκειμένου αυτές να περιέλθουν στη Β3/ΓΕΑ».
3. Επιθυμίες δήλωσαν δέκα (10) ε.α. συνάδελφοι-Μερισματούχοι, εκ’ των οποίων τρείς (3) είναι μέλη του νυν ΔΣ της ΕΑΑΑ.
4. Στις 5 Σεπ. 2023 η ΕΑΑΑ με έγγραφο γνωστοποίησε στο ΓΕΑ/Β3 τα ονόματα των επιθυμούντων. Στο έγγραφο αναφέρονταν ότι,
Το ΔΣ/ΕΑΑΑ εισηγείται ο διορισμός των μελών του ΔΣ/ΜΤΑ να γίνει από τα μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΑ, που δήλωσαν επιθυμία, προκειμένου να υπάρχει άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία για τα θέματα που αφορούν τους αποστράτους.
Επισημαίνεται ότι ήταν πάγια πρακτική στο ΔΣ του ΜΤΑ να διορίζεται μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ.  Δυστυχώς, και παρά αίτημα της ΕΑΑΑ, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν διορίστηκε μέλος του ΔΣ της Ένωσης στο ΔΣ του ΜΤΑ.
Share this: