Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

eaaa

Αθήνα, 14 Ιουν 2018

ΘΕΜΑ: Διμερής συμφωνία ονομασίας ΠΓΔΜ (FYROM)

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (FYROM) στην υπ’ αριθμ 23/14-6-2018 τακτικήσυνεδρίαση  του ΔΣ αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα :

Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητική και επιζήμια για την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος τη Διμερή συμφωνία ονομασίας ΠΓΔΜ (FYROM)

Η θέση της Ε.Α.Α.Α. όπως και όλων των Ελλήνων  είναι μία και μοναδική.

Να μην περιέχεται  η  λέξη « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία του υπόψη κράτους και σε οποιαδήποτε γλώσσα.  

Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση και ανησυχία μας για την παραχώρηση “μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας” στη γειτονική χώρα.

Θεωρούμε ότι η διμερής συμφωνία ονομασίας ΠΓΔΜ (FYROM) δεν επιλύει κανένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσει,  πολύ σύντομα,  πολλά προβλήματα στη χώρα μας καθόσον στην ουσία τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδόνες. Ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου με τη παραχώρηση “μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας” στη γειτονική χώρα και δίνουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς για μελλοντικές διεκδικήσεις ολόκληρης της Μακεδονίας μας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την διμερή συμφωνία Ελλάδας FYROM, καθόσον η υπέρτατη μορφή της άμεσης δημοκρατίας, είναι το δημοψήφισμα.      

«ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τα Μέλη μας και όλο τον Ελληνικό λαό, να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά σε κάθε εκδήλωση/συγκέντρωση που θα προγραμματισθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αποτραπεί η κύρωση της διμερούς συμφωνίας, έως ότου τεθεί σε δημοψήφισμα.

Για το Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Α.

Ο Πρόεδρος

Απτχος)  ε.α. Σπυρίδων Καββούρης

Share this: