Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Έφυγε από τη ζωή ο Απτχος (Ι) ε.α. Δημήτριος Μπινιάρης, επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΑΑ.

Share

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Δημήτριος Μπινιάρης
Επίτιμος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στον Πύργο της Κύμης Ευβοίας την 19η Μαρτίου 1941. Έζησε στον Πειραιά, όπου και τα μαθητικά του χρόνια. Εισήχθη στην Σχολή Ικάρων το 1960, από την οποία και αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 1963 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού και την ειδικότητα του Ιπταμένου (36η Σειρά).

Ως εν αποστρατεία Αξιωματικός εξελέγη αιρετός Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), κατά την τριετία από 01/01/1998 έως 01/01/2001. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.900/ΑΔ.532522/Σ.607/01-12-2014/ΓΕΑ/Β3/1 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς τους εν αποστρατεία συναδέλφους του και την προσφορά του στην ανάπτυξη του αεροπορικού πνεύματος εν γένει.

Ήταν εκλεγμένο Μέλος της Διοίκησης της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (ΑΑΚΕ) καθώς και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑΣΥΒΕΤΑ).

Ήταν έγγαμος με την Καλλιόπη Μπινιάρη και είχε δύο (2) γιους, τον Αθανάσιο και  Χρήστο, αμφότεροι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της ΠΑ.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/5/2022 και ώρα 12:00 στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΑ
για το Θάνατο του Απτχου (Ι) ε.α. Δημήτριου Μπινιάρη

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπητού μας συναδέλφου, επίτιμου προέδρου της ΕΑΑΑ, Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Δημήτριου Μπινιάρη.

Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος της ΕΑΑΑ, υπηρέτησε με ζήλο και εργάστηκε με πάθος για την προώθηση των σκοπών της Ένωσης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση των παραδόσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του ψυχικού δεσμού των αποστράτων προωθώντας περαιτέρω την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη των μελών.  Μετέτρεψε την αγάπη του για την ΠΑ και τους συναδέλφους σε διαρκή προσφορά.

Σε όλη του την πορεία χαρακτηριζόταν για το ήθος, την ευγένειά του και τον δυναμικό του χαρακτήρα και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας.

Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθιά λύπη, εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Share this: