Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Το Ηράκλειο Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Το Ηράκλειο σήμερα 19 Μαΐου 2024, Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Βˊ. Για το ιστορικό των δραματικών ημερών μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου» Αντωνία Τσαγκαράκη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας), που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και κατάθεση στεφάνων από: τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη, τους Βουλευτές Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Φραγκίσκο Παρασύρη, τον Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου, τον  Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Ταξχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, Ποντιακών Σωματείων-Συλλόγων, Μικρασιατών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Share this: