Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ στο ΑΤΑ για τα αναδρομικά σε Μισθούς-Συντάξεις & ΜΟΜΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απο το ΑΤΑ έκανε την εξής δήλωση 

«Με ιδιαίτερη χαρά είμαι σήμερα εδώ, στη Λάρισα. Είχα τη χαρά και την τιμή, για πρώτη φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να επισκεφθώ την 1η Στρατιά, να συνομιλήσω με τον Στρατηγό, τους Αξιωματικούς και τα Στελέχη. Επισκεφθήκαμε το πρότυπο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζει τις κοινές επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική.

Ένα Στρατηγείο που απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν άριστα να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς.

Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας, τώρα στο ΑΤΑ, αργότερα στην 110 Π.Μ.

Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις στρατιωτικές αρχές, τον Περιφερειάρχη αλλά και τους Βουλευτές που ήταν σήμερα εδώ».

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θέλω να πω ότι ήδη χαράξαμε μία καινούργια πολιτική.

Η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα, όπως ενημέρωσα ήδη, θα δεχθεί το σύνολο, μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες.

Όπως επίσης γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των ΕνόπλωνΔυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη.

 

Share this: