Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία, 26 Ιουνίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 28 / 2013

1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων , που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων.
΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουν 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., γιατί αυτή βρύθει ανακριβειών και εμπάθειας.

2. Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως :

α. Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, συνεδρίασε μόνο σε χώρους των τριών Ενώσεων και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό.
Απόδειξη τούτου είναι ότι όλα τα ψηφίσματα που επεδώθησαν κατά τις συγκεντρώσεις Αθηνών, Χανίων , Θεσσαλονίκης και Λάρισας εξεδώθησαν από το Σ.Ο.Δ.
Βέβαια η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. επειδή απεχώρησε μετά τη συγκέντρωση των Αθηνών, γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία του Σ.Ο.Δ., θεώρησε με το “μεγάλο ειδικό βάρος” που είχε ότι το διέλυσε.
Το πως εμπλέκονται οι θεσμικές Ενώσεις και οι Πρόεδροί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , η τελευταία να το κρίνει είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεδομένου ότι ήταν παντελώς απούσα.
Οι τρεις Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων εργάζονται νυχθημερόν και φυσικά έχουν δώσει και την ψυχή τους για την επιτυχία των συγκεντρώσεων , τη στιγμή που οι “τζάμπα μάγκες” ήταν στους καναπέδες τους.
β. Για τις ποινικές, και αστικές ευθύνες απλά να θυμίσουμε ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουμε επί πλέον νομικές συνέπειες από τα Ν.Π.Ι.Δ., βάσει της ισχύουσας
νομοθεσίας και όσον αφορά την κάλυψη των ε.ε. συναδέλφων η θέση μας ήταν εξαρχής πεντακάθαρη και ουδείς από εμάς τους προέτρεψε να συμμετάσχουν με στολή, τουναντίον αυτό αφέθηκε στην κρίση του καθενός (υπάρχει γραπτή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων).
γ. Όσον αφορά τα οικονομικά των τριών Ενώσεων αυτά ελέγχονται από ελεγκτή σε κάθε ΄Ενωση, ελέγχονται επίσης από τον Πάρεδρο και κατά καιρούς ελέγχονται από τακτικές οικονομικές επιθεωρήσεις που γίνονται από το Υ.ΕΘ.Α. και τα Γενικά Επιτελεία.
Τώρα αποκαλύπτεται ποίοι διοχέτευσαν εσχάτως στον τύπο πληροφορίες για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα και δήθεν έκτακτους ελέγχους που γίνονται στις τρεις Ενώσεις Η τελευταία που έπρεπε να μιλήσει για οικονομικά είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., η οποία μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί το Υ.ΕΘ.Α. γιατί παραχωρεί στις Ενώσεις ευκολίες που εξυπηρετούν τους Αποστράτους
δ. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των θεσμικών Ενώσεων, πράγμα για το οποίο έχει εργασθεί σκληρά και παρ ολίγο να το επιτύχει επί εποχής Μπεγλίτη, την καλούμε να ασχοληθεί με τα του οίκου της, γιατί ο δικός της κύκλος ζωής έχει ήδη κλείσει.
Και έκλεισε γιατί ενώ όταν ιδρύθηκε ευαγγελίστηκε τάχα το κάτι καινούργιο, το κάτι ενωτικό, το κάτι μαχητικό, εξήντλησε όλες τις δυνάμεις της όχι εναντίον του κοινού εχθρού, αλλά εναντίον των τριών θεσμικών Ενώσεων.
Οι θεσμικές Ενώσεις πέτυχαν αρκετά τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, εκτός από το οικονομικό, για το οποίο παλεύουμε ακόμη.
Οφείλει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να πληροφορήσει τι πέτυχε αυτή, ως εναλλακτική δύναμη, τα τρία τελευταία χρόνια.

3. Μετά από τα ανωτέρω και εν όψει του ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. μας φέρεται συνεχώς εχθρικά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολύ καιρό να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις της, δηλώνουμε ότι διακόπτουμε την συνεργασία – επικοινωνία μαζί της και θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα κατά του κοινού αντιπάλου με τους υπόλοιπους Φορείς ε.ε. και εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.. και ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους λίβελλους που είναι βέβαιο ότι θα εκπέμψει.

Αντιστράτηγος Παντελής Μαυροδόπουλος ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος Ευαγ. Δανιάς ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Υποπτέραρχος Κων. Δελλής Π.Α. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

Share this: