Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) ΜΕ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 12/15

1.-Το απόγευμα σήμερα, οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α. συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας κ.Γ.Κατρούγκαλο, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα του ασφαλιστικού που αφορούν τα Στελέχη των Ε.Δ..
2.-Την προηγουμένη της συνάντησης , το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων είχε αποστείλει εμπεριστατωμένο δωδεκασέλιδο υπόμνημα σχετικά με τις συντάξεις των Αποστράτων και τις θέσεις του Συντονιστικού που αναφέρονται στην υπ.αριθ. πρωτ. 376 από 14-10-2015 επιστολή του.
3.-Ο Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματά μας και κατά την συνάντηση είχε μαζί του όλα τα έγγραφα.
4.-Έγινε εκτενής παρουσίαση των θέσεών μας , συζήτηση και ενημέρωση από τον Υπουργό σχετικά με αυτά και η τελική δήλωση του Υπουργού ήταν
“Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι θα προστατευτούν οι συντάξεις”, ενώ για το θέμα της αναπροσαρμογής των συντάξεων σύμφωνα με την γνωστή απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ εδήλωσε αναρμόδιος , γιατί αυτό αφορά το Υπουργείο Οικονομικών.
5.-Ορισμένα από τα θέματα που εθίγησαν δεν είναι ανακοινώσιμα για ευνόητους λόγους, καθόσον η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.
6.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, όπως πάντα και είναι έτοιμο να επέμβει όταν και όπου χρειασθεί. Αναμένεται συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, που έχει ζητηθεί.

Υποστράτηγος .ε.α. Ε.Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού

Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς

Share this: