Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών κατά των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ με Πρόεδρο την κ.Μαίρη Σαρπ και Εισηγήτρια την Σύμβουλο Επικρατείας κ.Άννα Καλογεροπούλου, η Αίτηση Ακύρωσης των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών κατά των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ακύρωση της υπ’ αριθ. υπ’ αριθ. Φ.11321/37311/1610/2020 (ΦΕΚ 4536/Β΄/14-10-2020) Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο “Επιστροφή ποσών μειώσεων συντάξεων δημοσίου τομέα”.

Η παράστασή μας αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα το συνεχή αγώνα μας για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των στρατιωτικών συνταξιούχων Μελών μας, αναφορικά με τη λήψη των δικαιούμενων αναδρομικών πέραν του 11μήνου, στα πλαίσια του καταστατικού σκοπού της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροί μας τόνισαν ότι, με τη μή καταβολή των αναδρομικών συντάξεων και των τριών δώρων τους που έγινε με τις προσβαλλόμενες Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, παραβιάζεται η συνταγματικά προστατευόμενη περιουσία τους (άρθρο 17 του Συντάγματος) στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται ο μισθός και η σύνταξη, αντικρούοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί ελλείψεως εννόμου συμφέροντος των προσφευγόντων και απαραδέκτου των αιτήσεων.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου και του e-ΕΦΚΑ, επικαλέσθηκαν Εθνικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, εστιάζοντας στις ταμειακές δυσκολίες που προκάλεσαν οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες και οι δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας και του μεταναστευτικού, ενώ υποστήριξαν ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι από τους πληγέντες της πανδημίας.

Η δημoσίευση της απόφασης αναμένεται εντός του επόμενου εξαμήνου.

Εκ της ΕΑΑΑ

Share this: