Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΝΙΜΤΣ-Κρατήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι/σσες & Ορφανικά Μέλη,

Για άλλη μια φορά η αλήθεια θυσιάζεται στο βωμό της αγωνιώδους προσπάθειας κάποιων να προβληθούν ως θεματοφύλακες των συμφερόντων των αποστράτων στοχοποιώντας παράλληλα την ΕΑΑΑ με λόγο υπαινικτικό.

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο σημειωτέον δεν μπήκε ακόμη σε διαβούλευση, διακινούνται στο διαδίκτυο κείμενα που αναφέρονται σε άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με το ΝΙΜΤΣ.

Με πηχυαίους τίτλους και πομπώδεις εκφράσεις προβάλλεται η βεβαιότητα, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ότι με το νομοσχέδιο οι απόστρατοι της ΠΑ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εισφορά 1% επί των αποδοχών της μηνιαίας σύνταξης, υπέρ του ΝΙΜΤΣ .

Ποια είναι η αλήθεια; Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΑΑΑ, δεν υπάρχει τροποποίηση της υπάρχουσας κατάστασης όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δηλαδή της εισφοράς 3% επί του μερίσματος του ΜΤΑ.

Σημειώνεται ότι κάθε τροποποίηση της εισφοράς καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης που εκδίδεται μετά από πρόταση του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ.

Τα μέλη της ΕΑΑΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι εισφορά που θα επιβαρύνει τη σύνταξη του αποστράτου, πέραν του 6%, που συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες στο ΕΣΥ, ή αύξηση πέραν του 3% από το μέρισμά μας για το ΝΙΜΤΣ, είναι μη αποδεκτή για την Ένωσή μας.

Ως θεσμικό όργανο, εξουσιοδοτημένο με νόμο και από τα χιλιάδες μέλη μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και όπου απαιτείται θα παρεμβαίνουμε δυναμικά με γνώμονα την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος των αποστράτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΑΑΑ όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά επιζητά τη συνδρομή των μελών με επισημάνσεις, προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των θεμάτων και κυρίως των οικονομικών.

Το να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες με αποδέκτες θεσμικούς παράγοντες της πολιτείες ερήμην της Ένωσης, καθώς ουδέποτε περιήλθαν σε γνώση της, και παράλληλα να εγκαλείται η Ένωση για δήθεν αδιαφορία, προσβάλει την κοινή νοημοσύνη.

Προσπάθειες υποβάθμισης και υποκατάστασης της Ένωσης εις βάρος των χιλιάδων μελών της από αυτόκλητους σωτήρες, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η προσωπική τους προβολή, είναι βέβαιο ότι είναι απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο των μελών μας.

Εκ της ΕΑΑΑ

 

Share this: