Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλειου-Εκδρομή του Παραρτήματος στις 28/07/2023, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς – Κ. Ε. Δ. Α. Τυμπακίου -Λίμνη Ζαρού

Το πρωινό της Παρασκευής μας βρήκε στις 8.30 π.μ. να συγκεντρωνόμαστε χαρούμενοι στο χώρο της Λαϊκής των Πατελών για την αναχώρηση με το πούλμαν:

Στόχος μας η καλοκαιρινή εκδρομική εξόρμηση – προσφορά του Παραρτήματος – με πλούσιο πρόγραμμα και 3 σταθμούς.

Ο πρώτος σταθμός: Πνευματικός!!!

Επίσκεψη με  ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς.

Πνευματικός: Γνωριμία, δηλαδή, κι επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό της περιοχής!!!

Η μόνιμη έκθεση στο νεοσύστατο Μουσείο έχει τον εύγλωττο τίτλο: ¨Εν μέσω Ορέων¨.

Η ανθρώπινη παρουσία στη Μεσαρά από τους προϊστορικούς ως τους χριστιανικούς  χρόνους.» Η επαφή  κι η γνωριμία μας με την ανάδειξη του πλούσιου υλικού και άυλου πολιτισμού της περιοχής έγινε με την ξενάγηση της έμπειρης ξεναγού κας Μαυρουδή που με γλαφυρό, αναλυτικό και μεστό τρόπο μας τον ζωντάνεψε γνωρίζοντάς μας τα ποικίλα εκθεσιακά ευρήματα του Μουσείου. Είναι άξια συγχαρητηρίων και για τη δουλειά της αλλά και για τις γνώσεις και τον κατάλληλο  τρόπο που τις μετέδωσε.!!!

Ο δεύτερος σταθμός: Ψυχαγωγικός!!!

Επίσκεψη στο θερινό θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΚΕΔΑ Τυμπακιου με μπάνιο στη θάλασσα  – για όσους ήθελαν – διαμονή στο καφέ – εστιατόριο για αναψυκτικό κλπ.

Το μεσημέρι φαγητό στο εστιατόριο για όλους στον ίδιο χώρο.

Ο τρίτος σταθμός ήταν χαλαρωτικός!!!

Ανάπαυλα με καφέ,παγωτό ή αναψυκτικό στη Λίμνη Ζαρού  στο δροσερό περιβάλλον της με θέα από τη μια των πανώριων βουνών κι από την άλλη τα νερά της λιμνης με τις πέστροφες και τις πάπιες!!!

Επιδέξιος, δεξιοτέχνης και προσεκτικός ο  άξιος οδηγός μας, μας  γύρισε, σούρουπο πια, με ασφάλεια στο Ηράκλειο.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕ.

Όλοι ευχαριστηθήκαμε… ποικιλοτρόπως πνευματικά,ψυχαγωγικά,συσφίγγοντας φιλικούς δεσμούς ή φτιάχνοντας νέους, με ουσιαστικές και ανθρώπινες, καθαρά ανιδιοτελείς επαφές και γνωριμίες!!!

 

Share this: