Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Τίμησαν στην Αμμουδάρα Ηρακλείου τη Μνήμη των 62 Μαρτύρων που Εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα.

Mε επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου,οι ιερείς της Ενορίας του Πολύδροσου και ο εφημέριος της Ενορίας της Αμμουδάρας και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι, στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής πριν από 81 χρόνια, στις 3 και τις 14 Ιουνίου του 1942.

Στη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Φαρσάρη Μιχαήλ, φιλόλογο-ιστορικό (MSc Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας), του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ενός λεπτού σιγή, ενώ παράλληλα αναγνώστηκε το προσκλητήριο των νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στην Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των 62 Μαρτύρων στεφάνι κατέθεσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης , ο Σωκράτης Βαρδάκης και η Ελένη Βατσινά, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, Εφέδρων Αξιωματικών και οικογενειών των εκτελεσθέντων.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ασμχο (ΤΜΑ) ε.α. Γεράσιμο Πετρίτση, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή στη Μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα.

Share this: