Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Εκδρομή-Επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στο συμμαχικό νεκροταφείο στη Σούδα Χανίων

Πρωί της Κυριακής 05/11/2023 απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας, ορφανικά μέλη και φίλοι των αποστράτων ξεκινήσαμε με λεωφορείο της Πολεμική Αεροπορίας την εκδρομή – επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στο συμμαχικό νεκροταφείο στη Σούδα Χανίων

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην115 Πτέρυγα Μάχης που πανηγυρικά γιόρταζε κι όπου θαυμάσαμε την εντυπωσιακή πτήση του F-16 Blk 52+ στα ουράνια κι όπου θερμά μας υποδέχτηκε ο κ. Διοικητής. Η επίσκεψή μας τα είχε όλα: γνωριμία με τα σούπερ μαχητικά αεροπλάνα, ενδιαφέρον και συγκινητική αναμόχλευση Μνήμης ιδιαίτερα εκείνων από τους εκδρομείς αποστράτους που είχαν υπηρετήσει εκεί!!!

Το μεσημέρι το γεύμα στα” Αστέρια” του ΠΒΚ, ήταν εξαιρετικό: υπέροχη θέα προς τον κόλπο της Σούδας, πλουσιότατο μενού κι άψογη εξυπηρέτηση!!!

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε μετά όταν ,απόγευμα πια, με συγκίνηση και σεβασμό επισκεφθήκαμε το συμμαχικό νεκροταφείο αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους αποθανόντες  ” πεσόντες ηρωικά” στο πεδίο της μάχης συμμάχους.

Ευχαριστούμε θερμά:

Τον Διοικητή της 133 Σμηναρχία Μάχης Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Μαλισιώτη, για την διάθεση του λεωφορείου.

Τον Διοικητή της 115 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχο (Ι) Χρήστο Γρηγορούδη, για την θερμή υποδοχή και ξενάγηση στη Μονάδα.

Τον Υποδιοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Γκριτζαλή, για την διάθεση της λέσχης ″ΑΣΤΕΡΙΑ″ που γευματίσαμε.

Share this: