Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 26/09/2017 – 27/01/2018

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 1. Την πρωία της 01-01-2017 και περί ώρα 10.30΄τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατώντας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Στην Δοξολογία παρέστησαν όλες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου. Μετά την δοξολογία και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλοι οι προσκεκλημένοι μετέβησαν στο Επισκοπείο όπου έγινε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας. Το Παράρτημά μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός μας.

 1. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσου της εφημερίδας τον κύριο Ταξχο ε.α Κατσανόπουλο Αντώνιο για την προσφορά του στο Παράρτημα της Κομοτηνής για το ανάγλυφο του Δαιδάλου – Ικάρου την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας καθώς και για την πτήση δυο ελλήνων αεροπόρων από Αθήνα Παρίσι μέσω αφρικανικών παραλιών.

 1. Στις 15-01-2017 έγινε η κοπή τις βασιλόπιτας του Παραρτήματος στο εξωτικό κέντρο ΑΡΝΕΜΟΥΣΙ Ιάσμου παρουσία του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, επίσης παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου καθώς και πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειές τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν και οι αριστεύσαντες μαθητές της προηγούμενης χρονιάς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 1. Παράθεση καφέ

Στις 11-12-2016 ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα της ένωσης, οι κυρίες των μελών μας παρέθεσαν με μεγάλη επιτυχία, καφέ φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στο φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας.

Κάλαντα

Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,χορωδία αποτελούμενη από στρατεύσιμους της 120 ΠΕΑ και του 9ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, έψαλλαν τα κάλαντα καθώς και εορταστικά τραγούδια, υπό τις οδηγίες του μαέστρου Οδυσσέα Ξηρόκωστα.

 1. Δοξολογία για τον καινούργιο χρόνο

Την 01-01-2017 ημέρα Κυριακή, στη δοξολογία για τον καινούργιο χρόνο, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των Στρατιωτικών, Πολιτικών και Δημοτικών αρχών της Πόλης, το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από το Πρόεδρο του Σμχο ε.α. Ιωάννη Σαμπαζιώτη.

 1. Άγια Θεοφάνεια

Παρουσία πλήθους πιστών και των αρχών του τόπου, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη μας, την Παρασκευή 06-01-2017. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στο λιμάνι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμο. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από το Πρόεδρο Σμχο ε.α. Ιωάννη Σαμπαζιώτη και τα μέλη του Δ.Σ.

 1. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, στην κατάμεστη αίθουσα εξοχικού κέντρου της πόλη μας και σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Παραρτήματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Σπυρίδωνας Καββούρης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Υποδιοικητής της 120 Π.Ε.Α. Σμχος (Ι) Θεόδωρος Κεφάλας, εκπρόσωπος της 124 Π.Β.Ε. μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, ο πρόεδρος του ΣΑΣ, εκπρόσωπος του Παραρτήματος Πατρών και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Μεσσηνίας. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Ταξχος (Ι) ε.α. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 • 1 Ιανουαρίου 2017 Παρουσία του Δ.Σ. στις εκδηλώσεις  εορτασμού στον Ι.Ν.  Αγ. Νικολάου

 • 6 Ιανουαρίου 2017  Παρουσία του Δ.Σ. στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων

 • 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016 Διήμερη εκδρομή του Παραρτήματος σε Εμπόριο Κοζάνης-Κλεισούρα-Καστοριά-Φλώρινα-Νυμφαίο

 • 6 Δεκεμβρίου 2016 Παρουσία του Δ.Σ. στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολιούχου Βόλου Αγ. Νικολάου

 • 8 Δεκεμβρίου 2016 Εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα (Gala) στη Λέσχη Αξιωματικών της 111 Π.Μ.

 • 14 Δεκεμβρίου 2016 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην 1η ΤΑΞΑΣ

 • 21 Δεκεμβρίου 2016 Καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για ανταλλαγή ευχών στα Γραφεία του Παραρτήματος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, εκδήλωση από το Παράρτημά μας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για να απαλύνουν τον πόνο συνανθρώπων μας τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Σμήναρχος ε.α. κος Βύρωνας Καρτσάνας, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση της 111 ΠΜ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και μέσων καθώς και το προσωπικό της Λέσχης για την άψογη εξυπηρέτηση. Εκείνο τόνισε που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι η αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων.

Ο Υποδιοικητής της Μονάδος, Σμήμαρχος (Ι) κος Ευάγγελος Γκουτζούνης, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καθώς ο Διοικητής Σμήναρχος (Ι) κος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, απουσίαζε λόγω υπηρεσιακών αναγκών, τόνισε ότι έτσι αναδεικνύεται το κοινωνικό πρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, και συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχία της, πέραν της Διοίκησης της 111 ΠΜ, τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Μαγνησίας με εκπρόσωπο τον πρώην Πρόεδρο του Παραρτήματος και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπτέραρχο ε.α. κο Γρηγόριο Ιγγλέση, όσο και ο Δήμος Βόλου με εκπρόσωπο την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κα Γεωργία (Γιούλη) Μποντού-Τοκαλή.

Χορηγοί της εκδήλωσης:
Οινοποιείο “¨ΤΟΚΑΛΗ”
Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”
Κάβα Ποτών “ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ”
Κος Γούλας Απόστολος (Αμπελοπαραγωγός)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις  που έλαβε στα πλαίσια  εορταστικών εκδηλώσεων  και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. διευρύνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα του και  το δίκτυο των δημοσίων σχέσεων με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                    ΕΚΔΗΛΩΣΗ                                      ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
6/12/2016                                 ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,

ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΠΟΛ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ                           Ασμχος ΑΘ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Σγος Ν.ΜΥΛΩΣΗΣ

01/01/2017                   ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ                  Ασμχος ΑΘ.  ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
06/01//2017                                           ΕΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ                             Ασμχος ΑΘ.   ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
08/01/2017                   ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ                        Επγός Γ. ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ

Στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, τα Μέλη του Δ.Σ. προσπάθησαν να διαμορφώσουν για τους συναδέλφους,  μια   εορταστική ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος, τόσο με τον διάκοσμο, όσο κυρίως με την διάθεση αναστολής της τετριμμένης καθημερινής αναφοράς και συζήτησης περί ι των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Την 30/12/2016 διοργανώθηκε μια λιτή εκδήλωση ανταλλαγής ευχών για το Νέο Έτος και ταυτόχρονα μια μινι ανασκόπηση των γεγονότων του 2016. Κυριάρχησε βέβαια η ευχή για υγεία πάνω απ’ όλα και του χρόνου να είμαστε όλοι και πάλι παρόντες

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ

Περίσσεψε το κέφι και η διάθεση των μελών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης να ξεφύγουν από την  καθημερινότητα και ξεφάντωσαν στην εορταστική συνεστίαση που οργάνωσε το Δ.Σ. .στην παραδοσιακή ταβέρνα «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
την Πέμπτη 15 Δεκ 2016.

Οι συνάδελφοι μουσικοί ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΕΤΕΠΟΥΛΙΔΗΣ και ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κράτησαν ψηλά το ρυθμό της διασκέδασης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ’ΣΣ

Το Δ.Σ. του  Παραρτήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ συναντήθηκε με το Διοικητή του Γ΄Σ.Σ. Αντγο κ. ΣΤΕΦΑΝΗ, με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σε  ότι αφορά την εξυπηρέτηση των Μελών  μας από τις ευκολίες του Σ.Ξ.

Ζητήθηκε και έγινε δεκτό το αίτημά μας και ήδη δρομολογούνται οι σχετικές ρυθμίσεις, ώστε η είσοδος στο Στρατιωτικό Πρατήριο και στη ΛΑΦΘ να γίνεται με την επίδειξη των ατομικών  Δελτίων που εκδίδει η ΕΑΑΑ. Μόλις εκδοθεί η διαταγή του Γ’ ΣΣ θα δημοσιοποιηθεί με  σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε  το πνεύμα καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας και το Δ.Σ. ευχαριστεί τον Αντγο  κ ΣΤΕΦΑΝΗ και τους επιτελείς του

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ πραγματοποιήθηκε συνάντηση  εκπροσώπων αποστράτων συναδέλφων της Αεροπορίας , του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας , κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συντονισμού κοινών δράσεων και σύσφιξης των σχέσεων των Ενώσεων και Συνδέσμων όχι  μόνο σε επίπεδο Εκπροσώπων, αλλά και απλών μελών.

Οι δράσεις θα  αφορούν κοινωνικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, εθελοντισμό                                                               ,κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διεκδικητικές κινητοποιήσεις, εξασφάλιση εταιρικών εκπτωτικών προσφορών, κλπ

Με την κίνηση αυτή επιδιώκεται στην πράξη η υλοποίηση του «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 ,στα  Γραφεία του Παραρτήματος θα πραγματοποιηθεί ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την  οποία θα παρουσιαστεί  απολογιστικά το έργο κατά το παρελθόν έτος 2016  και οι προγραμματισμένες δράσεις  και επιδιώξεις για το έτος 2017.

Καλούνται τα Μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στην συνεδρίαση αυτή και να καταθέσουν και τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί  η καλύτερη δυνατή οργάνωση και λειτουργία του Παραρτήματος, προς το συμφέρον όλων των Μελών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της ιστοσελίδας του Παραρτήματος www.eaaathess.gr, ώστε αυτή να γίνει περισσότερο χρηστική από πλευράς περιεχομένου και δομής και ελκυστική από πλευράς εμφάνισης, το Δ.Σ.  προσκαλεί και παρακαλεί όποιο μέλος  έχει τις απαραίτητες γνώσεις και  διάθεση εθελοντικής συνεργασίας,  να επικοινωνήσει με τον Γραμματέα του Παραρτήματος κ. ΜΥΛΩΣΗ, 2310264459, 2310261321, 6936628038

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.

Την Τετάρτη 6/7/2016 η ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον  ΣΕΕΝΣΑ  και την ΕΣΠΕΚΜ, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέματα που αφορούν τα ε.ε. και ε.α στελέχη  των Ε.Δ. και Σ.Α. (Ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό κλπ)

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων πέρα από τη χρησιμότητα απόκτησης γνώσεων επί των θεμάτων που μας απασχολούν, θεωρείται και ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενότητα των στελεχών και για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους και ο τρόπος που  θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους, σε όσα θα ακολουθήσουν.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουλ 2016, πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της ΑΔΙΣΠΟ

 1. Τελετή Ονομασίας του προαύλιου χώρου της Σχολής σε “ΣΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ” ως ελάχιστο φόρο τιμής.

 2. Απονομή Πτυχίων Διακλαδικού Επιτελούς

Την ΕΑΑΑ/Παραρτ. Θεσσαλονικης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος ε.α. ΑΘ.. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

ΑΣΚΗΣΗ “ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ”

Στην Άσσηρο ολοκληρώθηκε , η στρατιωτική άσκηση “Γόρδιος Δεσμός” του Ελληνικού Στρατηγείου Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Την τελική φάση και απενημέρωση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ασμχος ε.α κ. ΑΘ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΔ

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών

Την ΕΑΑΑ/Παραρτ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν o Πρόεδρος  Ασμχος ε.α ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, ο  Γραμματέας Σγος ε.α ΝΙΚ.ΜΥΛΩΣΗΣ και ο Ταμίας Επγός ε,α ΣΥΜ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΤΗ Α/Β ΣΕΔΕΣ 360 ΠΚΒ

Με αφορμή τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία , την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε Δοξολογία στην Α/Β Σέδες, 350 ΠΚΒ,  στον ομώνυμο Ιερό Ναό

Την ΕΑΑΑ/Παραρτ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Γραμματέας Σγος ε.α ΝΙΚ.ΜΥΛΩΣΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Δ.Σ του Παραρτ. Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ απεφάσισε ομόφωνα στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσει το Παράρτημα,  τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω του οποίου θα μπορεί το Παράρτημα να ενισχύει οικονομικά οικογένειες συναδέλφων που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα. Το αποθεματικό του Ταμείου αυτού θα δημιουργείται από εθελοντική συνεισφορά των μελών και θα διαχειρίζεται επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ένα μέλος του ΔΣ, ο υπεύθυνος του εθελοντικού τμήματος κοινωνικής πολιτικής και  ένα ή  δύο  μέλη του Παραρτήματος .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Δ.Σ του Παραρτ. Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ απεφάσισε ομόφωνα  στα πλαίσια της υποστήριξης των μελών σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας ,  τη συνεργασία  με το  Γραφείο Ενημέρωσης  της ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ  «ΝΕΦΕΛΗ»

Ενδεικτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ανέργους

 • Ενημέρωση για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 • Ενημέρωση για εκπαίδευση και επιμόρφωση (σπουδές μετά το λύκειο, μεταπτυχιακά, επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης κ.ο.κ.).

 • Ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν στη δημιουργία νέας επιχείρησης.

 • Επαγγελματικός προσανατολισμός

 • Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

 • Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος

 • Προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού κ.ο.κ.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι, μέσω  συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν τη δυνατότητα, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους σημείωμα, να ενημερώνονται αυτόματα μέσω e-mail για όλα τα παραπάνω θέματα.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στους ανέργους επισκέπτες της ιστοσελίδας του γραφείου, εφόσον το επιθυμούν, να αποστέλλεται το βιογραφικό τους σε επιχειρήσεις του ενδιαφέροντος τους οι οποίες αναζητούν προσωπικό.

 Ενδεικτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις:

 • Βοήθεια στην εύρεση προσωπικού μέσω:

  • Της δωρεάν καταχώρησης αγγελιών στην ιστοσελίδα του γραφείου.

  • Της αποστολής βιογραφικών υποψηφίων σχετικών με τη θέση εργασίας, με γνώμονα τις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Την άμεση ενημέρωση της κάθε επιχείρησης για τα ενεργά προγράμματα που αφορούν στη βοήθεια της επιχείρησης για την πρόσληψη προσωπικού (π.χ. κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από τον Ο.Α.Ε.Δ.).

 • Άμεση ενημέρωση μέσω e- mail ή fax για ενεργά προγράμματα χρηματοδότησης της επιχείρησης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

 ekdromi_ag.oros

Η τριήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο ¨Όρος, που οργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ,  πραγματοποιήθηκε από 5 έως 7 Ιουνίου 2016, με τη συμμετοχή 38 συναδέλφων μελών του Παραρτήματος.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης  ξεκίνησε  από τη Θεσσαλονίκη με πολύ  πρωινή αναχώρηση και η ομάδα των προσκυνητών έφθασε στην  Ουρανούπολη όπου έγινε η  παραλαβή  των διαμονητηρίων και η επιβίβαση στο Ο/Γ – Ε/Γ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ  με προορισμό τη Δάφνη.

Στη Δάφνη η αποστολή χωρίσθηκε σε δύο ομάδες από τις οποίες η μία αναχώρησε για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και η δεύτερη για την Ιερά Σκήτη του Αγίου Ανδρέα  για προσκύνημα  και φιλοξενία

Το  πρόγραμμα τα τριήμερης προσκυνηματικής επίσκεψης περιελάμβανε

 1. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,

 2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

 3. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

 4. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ.

 5. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ.

 6. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ.

 7. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ

8.    ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ,

9.    ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ)

10.  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

Η αναχώρηση από  το λιμάνι της Δάφνης για την  Ουρανούπολη την Τρίτη 7 Ιουνίου ολοκλήρωσε την τριήμερη προσκυνηματική επίσκεψη.

Αφήσαμε πίσω μας τα Άγιο Όρος  το πανδοχείο τον Θεού   μέσα στό Περιβόλι τῆς Παναγίας , όπου οι φίλοι της και οι προσκυνητές της αποθέτουν τις πίκρες και τις αγωνίες τους και  ακούνε τα μηνύματα του ουρανού , παίρνουν την ευλογία της και έτσι ενισχυόμενοι, συνεχίζουν την πνευματική πορεία τους.

Μ᾿ αυτή την  προσδοκία προσπαθήσαμε ως Δ.Σ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ να δώσουμε  την ευκαιρία στους συναδέλφους, στους μεν για πρώτη φορά προσκυνούντες στο ‘Αγιο Όρος να γίνουν κοινωνοί της  πνευματικής προσφοράς της θριαμβεύουσας Ορθοδοξίας, στους δε κατ’ επανάληψη προσκυνητές να αναζωπυρώσουν την φλόγα της πίστης και του ελληνισμού και να  τύχουν για μια ακόμη φορά της ευλογίας που παρέχει ο  Θεός μέσα από την πλούσια χάρη της πλατυτέρας των ουρανών, της αγνής Παρθένου και Θεοτόκου Μαρίας.  

Ευχαριστούμε την Παναγία , που μας ευλόγησε για την  επιτυχή έκβαση της  μικρής αυτής οργανωτικής  προσπάθειας και μακάρι να μας  βοηθήσει και πάλι να προσκυνήσουμε στο Περιβόλι της σύντομα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στα πλαίσια των συναντήσεων των μελών του νέου Δ.Σ., με τις Τοπικές Αρχές και Υπηρεσίες, ο Πρόεδρος κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, ο Αντιπρόεδρος κ. ΛΑΣΠΙΔΗΣ και ο Γραμματέας κ. ΜΥΛΩΣΗΣ επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κο Απόστολο Τζιτζικώστα και συζήτησαν την εφαρμογή καλών πρακτικών συνεργασίας. Ο Κος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφει προς τις Ε.Δ. και στην Π.Α. ειδικότερα,  λογω της θητείας του ως κληρωτός. Έθεσε τον εαυτό του και τις υπηρεσίες της ΠΚΜ στη διάθεση της ΕΑΑΑ  όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο και εφικτό. Παράλληλα δήλωσε αλληλέγγυος στην  ικανοποίηση  των αιτημάτων των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και αυτή του  τη θέση την διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ΄Σ.Σ.

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ΄ Σ.Σ Αντιστράτηγο  ΣΤΕΦΑΝΗ , είχαν  ο Πρόεδρος κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ και ο Αντιπρόεδρος κ. ΛΑΣΠΙΔΗΣ  με τον οποίον  συζήτησαν  για τα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους όλων των Κλάδων  και ζήτησαν τη  στήριξη και συνδρομή του κ. ΣΤΕΦΑΝΗ  στην υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Παράλληλα ζητήθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης καρτών για την πρόσβαση στη ΛΑΦΘ και στο Στρατιωτικό Πρατήριο,  θέτοντας στη διάθεση του Γ’ΣΣ και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος.  Ο Δκτής του Γ’ΣΣ επικαλέσθηκε την τήρηση των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων.  αλλά δήλωσε ότι θα το επανεξετάσει σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις Αποστράτων.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ 350 ΠΚΒ ΚΑΙ 113 ΠΜ

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης συμμετείχε  στις τελετές παράδοσης – παραλαβής των Διοικήσεων της 350 ΠΚΒ και 113 ΠΜ.

Με την ευκαιρία αυτή ευχήθηκαν στους απερχόμενους Διοικητές Σμχους ΚΟΜΙΑΝΟ  και ΓΡΙΒΑ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και τους ευχαρίστησαν για την υποστήριξή τους προς το Παράρτημα όποτε αυτή τους  ζητήθηκε.

Στους νέους Διοικητές Σμχους ΚΙΤΡΙΝΑΚΗ και ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ ευχήθηκαν καλή, δημιουργική και αποτελεσματική Διοίκηση και ζήτησαν τη συνέχιση της παραδοσιακά καλής  συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΑΑ και των Μονάδων. .

ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με απόφαση του Δ.Σ. είναι δυνατή η διάθεση της αίθουσας του Παρατήματος στα μέλη, για κοινωνικές εκδηλώσεις μικρής κλίμακας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση 5 ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία χρήσης.

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι προγραμματίζουμε να δημιουργήσουμε στην αίθουσα αναψυχής του Παραρτήματος “Εκθεσιακή Γωνιά Αερομοντελισμού.” Όποιος λοιπόν διαθέτει μοντέλα αεροσκαφών ή άλλων οπλικών συστημάτων της Π.Α. και επιθυμεί να συμβάλει στον εμπλουτισμό της συλλογής και να διαθέσει ή να δανείσει μοντέλα, παρακαλείται μα επικοινωνήσει με το Δ.Σ του Παραρτήματος Θες/νίκης/ΕΑΑΑ.

EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΚΕΡΚΙΝΗ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην οποία συμμετείχαν 53 άτομα, με προορισμό το οχυρό Ρούπελ και τη Λίμνη Κερκίνη.
Η αναχώρηση έγινε το πρωί στις 08.00 με λεωφορείο, από τα γραφεία του Παραρτήματος και μετά από ταξίδι δύο ωρών, φτάσαμε στο οχυρό Ρούπελ.
Το οχυρό Ρούπελ ήταν το μεγαλύτερο από όλα τα οχυρά της “γραμμής Μεταξά” και ο υπήρξε ο πυλώνας της ελληνικής άμυνας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και ο κυματοθραύστης της Γερμανικής εισβολής το 1941
Η μάχη του Ρούπελ, επάξια κατατάσσεται στην κατηγορία των απόρθητων οχυρών, και θέλοντας και εμείς να αποδώσουμε τιμές, ως ελάχιστη συνεισφορά, στον αγώνα των άξιων αυτών υπερας[ιστών,ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Ασμχος (ΤΥΜ) ε.α. ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ κατέθεσε εκ μέρους μας στεφάνι στο Ηρώο.
Ας τους θυμόμαστε πάντα με δόξα και τιμή.
Ακολούθησε ενημέρωση από Αξκό του 10ου Συντάγματος και ξενάγηση στο εσωτερικό των οχυρών/
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Κερκίνη που ήταν ο επόμενος προορισμός μας. Η Λίμνη Κερκίνη προστατεύεται από τησύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Natura 2000». Και αποτελεί μοναδικό πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους.
Την ξενάγηση στη Λίμνη μας έκανε εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης ,τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το χρόνο που μας διέθεσε και την προθυμία του να απαντήσει σε κάθε απορία μας.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στα Κάτω Πορροια όπου απολαύσαμε ένα νοστιμότατο γεύμα σε τοπική ταβέρνα με υπέροχη θέα, Εκεί είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ανταλλάξουμε εντυπώσεις για την εκδρομή..
Επόμενος προορισμός ήταν το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου το οποίο βρίσκεται στο Ακριτοχώρι Σερρών , όπου φυλάσσονται τίμια λείψανα των Αγίων: Ιακώβου του Αδελφοθέου, Τιμίου Προδρόμου και προμήτορος Άννης
Ο ναός, με συνολική έκταση 500 τ.μ, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα)
Μετά το προσκύνημα οι μοναχές, τις οποίες και ευχαριστούμε για την ξενάγηση και τη φιλοξενία τους, μας πρόσφεραν τον παραδοσιακό Ελληνικό καφέ συνοδευόμενο από διάφορα εδέσματα.
Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη αισθανθήκαμε την ανάγκη για συχνές τέτοιες συνευρέσεις που πέρα από τον εκδρομικό χαρακτήρα τονώνουν τις σχέσεις μας.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, τον Αντιπρόεδρο κ.ΛΑΣΠΙΔΗ και τον Δχστή κ. ΧΡΙΣΤΙΔΗ οι οποίοι μας συνόδευσαν στην εκδρομή και συνέβαλαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδρομής.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ στην 2η Τακτική Συνεδρίαση, ύστερα από εισήγηση του Γραμματέα Σγου (ΥΥΔ) ε.α. κ. ΜΥΛΩΣΗ, αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών δράσεων, δημιουργώντας ομάδες, μέσα στις οποίες θα οργανωθούν όλοι όσοι το επιθυμούν και αισθάνονται ότι μπορούν μα συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Επιλεγμένοι τομείς δράσεις θα είναι προς το παρόν :

1) Κοινωνική πρόνοια

2) Απασχόληση – Εκπαίδευση

3) Περιβάλλον – Πολιτική Προστασία

4) Πολιτισμός – Αθλητισμός

5) Μέριμνα Προσωπικού (θέματα οικονομικά, διοικητικά, υγειονομικά κλπ)

6) Οργάνωση και Λειτουργία Παραρτήματος (θέματα πληροφορικής, γραμματειακής υποστήριξης, συντήρησης εγκαταστάσεων κλπ)

Μέσω του δικτύου εθελοντών κάθε συνάδελφος θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση των προτάσεων.

Οι δράσεις θα συντονίζονται μέσω Επιτροπής Εθελοντισμού που θα συγκροτηθεί από μέλη, που θα ορισθούν υπεύθυνοι για κάθε τομέα.

Ξεκινάμε με τη βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο δίκτυο εθελοντισμού είναι, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαραίτητο για την διατήρηση του κοινωνικού ιστού, για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Ένωσης, που επαναθεμελιώνουν έτσι τη συλλογικότητα και αντιστέκονται στην πράξη τον ατομικισμό και την αδιαφορία.

Για περαιτέρω ενημέρωση, δηλώσεις συμμετοχών σε εθελοντικές ομάδες, ανταλλαγή απόψεων για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των ομάδων και των δράσεων θα πραγματοποιηθεί σύντομα σχετική ενημερωτική συνάντηση η οποία θα ανακοινωθεί έγκαιρα .

Μέχρι τότε προσκαλούμε τα μέλη μας να υποβάλλουν τις απόψεις– προτάσεις για το εγχείρημα αυτό είτε μέσω e-mail είτε ιδιοχείρως στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που προγραμμάτισε το νέο Δ.Σ της ΕΑΑΑ/Παράρτ. Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ και ο Γραμματέας κ. ΜΥΛΩΣΗΣ συναντήθηκαν την Δευτερα 22 Φεβ 2016, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ ΙΟΥΣΤΙΝΟ, ο οποίος ευχήθηκε καλή ευόδωση στο έργο μας και μας παραίνεσε να συνεχίσουμε να φυλάσσουμε Θερμοπύλες και να μην αποστούμε ποτέ από τα ιδανικά του Έθνους μας.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΘΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016,την ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος (ΤΥΜ) ε.α Αθαν. Δανιηλίδης

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ/ΠΑΡΑΡΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης , για την εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016,την ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος (ΤΥΜ) ε.α Αθαν. Δανιηλίδης

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΙΜΒΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης για την εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας – Γιορτής των Γραμμάτων, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, την ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Γραμματέας Σγός (ΥΥΔ) Νικ. Μυλώσης.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣMY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου Αποφοίτων ΣMY Θεσσαλονίκης,για την εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, την ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος (ΤΥΜ) ε.α Αθαν. Δανιηλίδης

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 5/1/5016
Εκδήλωση για την βράβευση των αριστούχων μαθητών και των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την 5/1/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος συγγενών και φίλων των βραβευθέντων, καθώς και μελών της ΕΑΑΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ 14/1/2016
Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Κωνσταντίνο Ιατρίδη, στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Σπυρίδωνα Καββούρη.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ασμχος ε.α. ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ τιυ Δ.Σ. ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/1/2016
Με την παρουσία πλήθους συναδέλφων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιαν 2016, η παράδοση – παραλαβή του Δ.Σ. του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους και τους συναδέλφους για την στήριξη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ.
Ο νέος Πρόεδρος κ. Δανιηλίδης αφού κι αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ Διαμαντίδη και τα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. προέβη σε μια περιληπτική παρουσίαση των στόχων του νέου Δ.Σ. για την επίτευξη των οποίων κρίνεται παραίτηση η συμβολή όλων.
Στα μέλη του παλαιού Δ.Σ. απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υδκτής της 113 ΠΜ Σμχος κ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ καθώς και οι τ. Πρόεδροι κ. ΝΤΙΝΙΔΗΣ και κ. ΓΙΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ 23/1/2016
O Ταμίας της ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Επγός ε.α.ΣΥΜ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ εκπροσώπησε την Ένωση, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ 23/1/2016
Ο Γραμματέας της ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Σγος ε.α. ΝΙΚ.. ΜΥΛΩΣΗΣ εκπροσώπησε την Ένωση στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων “Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ”
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 23/1/2016
O Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Ασμχος ε.α. ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ και Σγός ε.ε ΚΩΝ.. ΛΑΣΠΙΔΗΣ εκπροσώπησαν την Ένωση, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 31/1/2016
Tην Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ζούμπερι, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτεράρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) Αντώνιου Αθανασίου, του προέδρου της Ένωσης, Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α Σπυρίδωνα Καββούρη και μελών της ένωσης.
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος ε.α. ΑΘΑΝ.. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ 31/1/2016
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Σγός ε.α. ΚΩΝ.. ΛΑΣΠΙΔΗΣ εκπροσώπησε την Ένωση, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ 31/1/2016
Εκδήλωση μνήμης για την Ημέρα Ελλήνων Εβραίων, Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε την 31/1/2016 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη
Την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Ένωσης Σγος ε.α.ΝΙΚ.ΜΥΛΩΣΗΣ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

α.   Εορτές – Τελετές

(1) Ο Πρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς της Πόλης μας.

(2)   Το Σάββατο 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό  Ευαγγελιστρίας Χαλέπας Χανίων, χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  Κυρίου Δαμασκηνού, το Ετήσιο Μνημόσυνο εις μνήμην των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συναδέλφων, αποβιωσάντων Μελών, ως και αποβιωσάντων συζύγων και τέκνων μελών του παραρτήματος μας.

β.  Φιλανθρωπίες

(1) Με προσφορές των μελών μας αγοράστηκε ειδικός εξοπλισμός για την οργάνωση του τμήματος αισθητηριακής ολοκλήρωσης της εταιρείας προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων προσώπων, Χανίων (ΕΛΕΠΑΠ).

(2) Με την προσφορά των συμμετασχόντων στον Αποκριάτικο χορό του παραρτήματός μας αγοράστηκαν τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

γ.   Εκδηλώσεις

(1) Με την παρουσία του Προέδρου της ΕΑΑΑ Αντιπτεράρχου Σπύρου Καβούρη και του μέλους της ΕΑΑΑ και Προέδρου του ΣΑΣ Σμήναρχου ε.α. Δημητρίου Φαλτάιτς και τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης μας η κοπή της πίτας για το 2016 και ο αποκριάτικος χορός.

(2) Στην Πατσό Αμαρίου Ρεθύμνης πραγματοποιήσαμε την κοπή της πίτας για το έτος 2016 για τα μέλη του παραρτήματός μας που διανέμουν στο Νομό Ρεθύμνου με τη συμμετοχή πολλών μελών μας που διαμένουν στα Χανιά και του συνόλου εκείνων που διαμένουν στο Ρέθυμνο.

δ.  Εκδρομές

(1) Με τη συμμετοχή μελών και φίλων του παραρτήματός μας πραγματοποιήσαμε πενθήμερη εκδρομή στην Σλοβακία και Πολωνία.

(2) Επίσης πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή-επίσκεψη  στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου στο Ρέθυμνο και στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

1.Στις 15-12-2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των γυναικών της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό περιεχόμενο με τις κυρίες να συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.

Η ζωντανή μουσική ενθουσίασε την παρέα και το κέφι και ο χορός κράτησαν αμείωτα όλη τη βραδιά.

Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το συνάδελφό μας Ασμχο ε.α. Νίκο Παρασκευόπουλο που για άλλη μια φορά, αφιλοκερδώς, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να πλαισιώσει την εκδήλωση καλλιτεχνικά (τραγούδι-αρμόνιο).

2.Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας, παρουσία του Υπαρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) κ. Συμεών-Χαράλαμπου Ψιμούλη, η τελετή βράβευσης 35 αριστούχων μαθητών, παιδιών ε.α. Αξκων, της Β’ και Γ’ Τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2015 – 16.

Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του παραρτήματος Σγο ε.α. κ. Κων/νο Λιούτα ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπαρχηγό ΑΤΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημήτριο Παπαδημόπουλο και τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνατίου ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση μικροδεξίωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός από τους προαναφερθέντες ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Ζαούτσος, ο Δκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ο Υδκτης 140 ΣΕΠΗΠ Ασμχος (Ι) Θωμάς Θανόπουλος ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΕ Σμχος (Ι) Δημήτριος Κωστογλίδης, ο εκπρόσωπος του ΑΚΕ Ασμχος Ηλίας Ντουρούμογλου, ο Υδκτης ΚΕΔΑ Σκοτίνας Ασμχος (Ι) Γεώργιος Σταφυλίδης, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και Χωροφυλακής κ. Β. Διβάνης, μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ Λάρισας και ο πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών κ. Απόστολος Βερέμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από την διατροφολόγο κα. Γεωργία Λιούλια με Θέμα: «Η διατροφή των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων. Φοιτητική ζωή και Διατροφή».

Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους προσκεκλημένους και ιδιαίτερα την κα. Λιούλια, τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

3.Στις 30-12-2016 τα μέλη της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας αντάλλαξαν ευχές στη λέσχη του παραρτήματος για το νέο χρόνο, 2017.

Το ΔΣ ευχαριστεί:

 1. Όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

 2. Όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

 3. Τον Ασμχο ε.α. Νίκο Παρασκευόπουλο για τη μουσική και το τραγούδι.

 Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης 140 ΣΕΠΗΠ

LARISA_140SEPIP

Παρουσία του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, Απτχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2016 η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της 140 ΣΕΠΗΠ από τον απερχόμενο Δκτη, Σμχο (Ι) Βασίλειο Αγορογιάννη στο νέο Δκτη, Σμχο (Ι) Ευάγγελο Οικονόμου χοροστατούντος του ιερέα του ΑΤΑ πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Τσιμενίδη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί απόστρατοι Αξκοι καθώς και οι διατελέσαντες Δκτες της Μονάδας, Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Στάμος, Απτχος (Ι) ε.α. Στυλιανός Χρυσόμαλλος και Υπτχος (Ι) ε.α. Νικόλαος Μουστάκας.

Την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και ο γραμματέας του ΔΣ Επγος ε.α. Αθανάσιος Ντιγκμπασάνης.

Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη του Ήρωα Σγου Αθανάσιου Μπατσαρά

1 2

Στις 06-4-2016 μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του Παραρτήματος Λάρισας επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του πεσόντος υπέρ της πατρίδος Σμηναγού Αθανάσιου Μπατσαρά, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων στην Κατερίνη.  Ο ήρωας Σγος Αθανάσιος Μπατσαράς στις 5 Δεκεμβρίου 2007 έπεσε με αεροσκάφος F16 στο Αιγαίο και έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 35 ετών. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας, Σγό ε.α. Κων/νο Λιούτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πατέρας του πεσόντος, Αλέξανδρος Μπατσαράς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας και της σύσφιξης των σχέσεων με τους ε.α. συναδέλφους της Κατερίνης.

Προσκυνηματική Εκδρομή ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

P1140665

Το Σάββατο 02-04-2016 οι κυρίες της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στον τάφο του Αγίου Παϊσίου καθώς και στη Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στη Θεσσαλονίκη.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη σε Υπαρχηγό του ΑΤΑ

IMG_7956Στις 29-3-2016 ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και ο γραμματέας Επγος ε.α. Αθανάσιος Ντιγκμπασάνης πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Υπαρχηγό του ΑΤΑ Υπτχο (Ι) Συμεών -Χαράλαμπο Ψιμούλη.

Φιλανθρωπική Δραστηριότητα Παραρτήματος ΕΑΑΑ Λάρισας

12735542_919102924872499_89744499_n

Στις 17-2-2016 το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας στα πλαίσια της φιλανθρωπικής του δράσης επισκέφθηκε την παιδική στέγη της πόλης μας και παρέδωσε χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από το υστέρημα των μελών μας. Η παιδική στέγη φιλοξενεί 120 παιδιά με τμήματα προνηπίων και νηπιαγωγείου. Τα 60 από τα παιδιά είναι από άπορες οικογένειες. Παράλληλα καθημερινά διανέμεται κατ’ οίκον φαγητό για 40 άτομα που το έχουν ανάγκη. Μετά την υποδοχή και το καλωσόρισμα από την Διευθύντρια κα. Βασιλική Πατσιαβούδη, την πρόεδρο κα. Αγγελική Σιτρά και το μέλος του ΔΣ κα. Ξανθίπη Τσολάκη ακολούθησε ενημέρωση για τη λειτουργία της στέγης και ξενάγηση στις πραγματικά όμορφες και καλοδιατηρημένες εγκαταστάσεις.
Το έργο που επιτελείται στην παιδική στέγη με τη συνδρομή πολλών εθελοντών και δωρεών των συμπολιτών μας είναι πραγματικά εντυπωσιακό και άγνωστο στους περισσότερους αν και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι μέλος της παιδικής στέγης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε πολίτης με συνδρομή 10 ευρώ κατ’ έτος.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο site της παιδικής στέγης: http://www.paidikistegi-larissa.gr/

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στα Τρίκαλα

Στις 17-2-2016 πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στα Τρίκαλα για τους συναδέλφους-μέλη που διαμένουν στο Νομό. Χαιρετισμό και σύντομη ενημέρωση για θέματα ενδιαφέροντος απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Σγος ε.α. κ. Κων/νος Λιούτας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Τρικάλων Υπγος ε.α. κ. Ευάγγελος Στέφος.

Η συμμετοχή των μελών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 60 μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας με την ικανοποίηση έκδηλη στα πρόσωπά τους καθώς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο, να αναπολήσουν στιγμές από την ενεργό υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία και να γνωρίσουν νέους συναδέλφους-αποστράτους.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για τη θερμή φιλοξενία και ιδιαίτερα αυτούς που συνέβαλλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

http://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=322:-17-2-2016&catid=6:ek&Itemid=7

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Καρδίτσα

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και σε οικογενειακό κλίμα στις 10-2-2016 σύσσωμο το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος, ανταποκρινόμενο στην επιθυμία και την πρόσκληση των συναδέλφων-Μελών  που διαμένουν στην Καρδίτσα, παραβρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας που οργανώθηκε για δεύτερη φορά από τα μέλη του νομού Καρδίτσας. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος πατήρ Παναγιώτης, της Ιεράς Μητροπόλεως  Θεσσαλιώτιδος.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για τη θερμή φιλοξενία και ιδιαίτερα αυτούς που συνέβαλλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

1. Στις 9 Οκτ 2015 έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Χατζηγώγου (Στρατηγείο) στα πλαίσια των Εκδηλώσεων για την 103η επέτειο της του ΜΑΧΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του Παραρτήματος που κατέθεσε στεφάνι.

2. Στις 18-10-2015 πραγματοποιήθηκε από την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας το ετήσιο μνημόσυνο για τους ε.α. συναδέλφους που έφυγαν από τη ζωή.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της θεοτόκου στην 110 Π.Μ και ακολούθησε παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Τ.Α Απτχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Επιτελάρχης ΑΤΑ Τξχος (Ι) Συμεών Ψιμούλης, ο Δκτης ΕΚΑΕ Σμχος (Ι) Παναγιώτης Νάνης, ο Δκτης 110 ΠΜ Σμχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης, ο Δκτης 140 ΣΕΠΗΠ Σμχος (Ι) Βασίλειος Αγορογιάννης, ο Δκτης της Μοίρας ΑΤΑ Ασμχος (Ι) Νικόλαος Αντωνόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας Υπτχος ε.α. Νικόλαος Δαλιανάς καθώς και πλήθος ε.α συναδέλφων και συγγενείς των εκλιπόντων.

3. Στις 20-10-2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Εορτασμό του Προστάτη του Σώματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου στη Νεάπολη της Λάρισας. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος και μέλη του ΔΣ.

4. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού Τ.Α, Απτχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων 110 Π.Μ και ακολούθησε δοξολογία. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από μέλη του ΔΣ. Στο μνημείο πεσόντων κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος του Παραρτήματος Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας.

5. Στις 21-10-2015 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Μελών του Παραρτήματος με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ενδιαφέροντος.

6. Στις 06-11-2015 εν όψει των εκλογών της ΕΑΑΑ ο τότε υποψήφιος και νεοκλεγέντας πρόεδρος της Ένωσης, Απτχος (Ι) ε.α. Σπύρος Καββούρης επισκέφθηκε το Παράρτημα της Λάρισας.

7. Στις 15-11-2015 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΑΑΑ. Στο παράρτημα Λάρισας ψήφισαν 344 μέλη.

8. Στις 04-12-2015 εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στο Στρατόπεδο ”ΜΠΟΥΓΑ” η Προστάτιδα του Πυροβολικού ”ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος και μέλη του ΔΣ.

9. Στις 21-11-2015 γιορτάστηκε η Ήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα με επίσημη δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων.
Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε δοξολογία από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. αρχιμανδρίτη π. Αχίλλειο Τσούτσουρα παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΑ κ. Κ. Λιούτας.
Αμέσως μετά επακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στον λόφο του Φρουρίου και μικρή δεξίωση για τους επισήμους στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

10. Στις 01-12-2015 οι πρόεδροι της ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας, Ατγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης και Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας, συναντήθηκαν με τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Βίτσα και συζήτησαν θέματα ενδιαφέροντος των αποστράτων.

11. Στις 15-12-2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των γυναικών της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό περιεχόμενο με τις κυρίες να συγκεντρώνουν ένα σεβαστό ποσό που θα διατέθηκε για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

12. Στις 14-12-2015 η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ). Τα μέλη του Παραρτήματος υποδέχτηκε ο Δκτης του ΕΚΑΕ Σμχος (Ι) Παναγιώτης Νάνης. Μετά την παράθεση καφέ ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Νάνη για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της μονάδας και στη συνέχεια ξενάγηση στο αίθουσα επιχειρήσεων. Οι ε.α. συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΕ καθώς και το υψηλού επιπέδου νέο ψηφιακό περιβάλλον που είναι στη διάθεση του προσωπικού για την εκτέλεση της αποστολής. Σε ανάμνηση της επίσκεψης ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας Σγος ε.α Κ. Λιούτας πρόσφερε στο Δκτη , Σμχο (Ι) Παναγιώτη Νάνη πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης.

13. Στις 20-12-2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου ήρωα Νικολάου Μερτζανίδη στο χωριό Βουναίνων Λάρισας. Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία του Παραρτήματος Σγο ε.α. Βασίλειο Παπαδόπουλο ο οποίος κατέθεσε στεφάνι.

14. Στις 22-12-2015 το ΔΣ του παραρτήματος Λάρισας στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου επισκέφθηκε το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» (Ἱδρυτής: †Ἀρχιμ. Σεραφείμ Δημόπουλος) που φιλοξενεί τον παιδικό σταθμό τα «ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ» και λειτουργεί χάρη στην εθελοντική εργασία και τις δωρεές της κοινωνίας. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ παρακολούθησαν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και παρέδωσαν χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές των μελών μας.

15. Στις 29-12-2015 πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας, παρουσία του Υπαρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) Κων/νου Στάμου, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, παιδιών ε.α. Αξκων, της Β’ και Γ’ Τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2014 – 15.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Δκτης 110 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Δημήτριος Τσιρογιαννίδης, ο Δκτης 140 ΣΕΠΗΠ Σμχος (Ι) κ. Βασίλειος Αγορογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΕ Υπσγος Γεώργιος Δρεπάνης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Λάρισας κ. Σ. Τσιρώνης, ο πρόεδρος του συλλόγου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και Χωροφυλακής κ. Β. Διβάνης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνατίου, Πανοσιολογιότατος π. Κων/νος Δεληχρήστος,
Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του παραρτήματος Σγο ε.α. κ. Κων/νο Λιούτα ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπαρχηγό της ΤΑ, το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια κα. Σοφία Ρετσιάνη-Βουτυρίτσα με θέμα “Οι ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή της τεχνολογίας και της κρίσης”.
Αμέσως μετά επιδόθηκαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές και η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση μικροδεξίωσης.
Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία τους στην εκδήλωση, όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τους βραβευθέντες, την κα. Ρετσιάνη-Βουτυτρίτσα καθώς το Δκτη και το προσωπικό της 140 ΣΕΠΗΠ που είχε τη φωτογραφική επιμέλεια.

16. Στις 30-12-2015 το ΔΣ του παραρτήματος Λάρισας στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Λάρισας και παρέδωσε τρόφιμα, ρούχα και χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των μελών μας.
17. Στις 24 & 31-12-2015 το ΔΣ και τα μέλη του Παραρτήματος αντάλλαξαν ευχές, στο χώρο της Λέσχης, για τα Χριστούγεννα και το νέο Έτος απολαμβάνοντας πατροπαράδοτα γλυκίσματα και ποτά.

18. Tην Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 Πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Περισσότεροι από 250 ε.α. αξιωματικοί και οι οικογένειές τους αντάλλαξαν ευχές και απόλαυσαν την μικροδεξίωση που οργανώθηκε από το ΔΣ. Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Σγος ε.α. κ. Κων/νος Λιούτας και στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπαρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Υπτχο (Ι) κ. Κων/νο Στάμο και τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ Απτχο (Ι) ε.α. Σ. Καββούρη.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας του ΑΤΑ, πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τσιμενίδης από κοινού με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάτιο, Πανοσιολογιότατο π. Άνθιμο.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης με απόφαση του ΔΣ τιμήθηκαν, με τιμητικό δίπλωμα και την πλακέτα με το έμβλημα της ΕΑΑΑ, για την προσφορά τους στην ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τσιμενίδης, στρατιωτικός ιερέας του ΑΤΑ και ο κ. Δημήτριος Βάλλας, στρατιωτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Υπτχος (Ι) κ. Κων/νος Στάμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι) ε.α Σπυρίδων Καββούρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ Ασμχος ε.α Ιωάννης Κρανιάς, ο Δκτης 110 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Δημήτρης Τσιρογιαννίδης, ο Δκτης του ΕΚΑΕ Σμχος (Ι) Παναγιώτης Νάνης, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού της 1ης Στρατιάς Σμχος (Ι) Χριστόφορος Κατσίδης, ο Υπδκτης της 140 ΣΕΠΗΠ Ασμχος (Ι) κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο Δκτης Μ.ΑΤΑ Ασμχος (Ι) Νικόλαος Αντωνόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αναστασίου, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και Χωροφυλακής κ. Β. Διβάνης, ο πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών κ. Απόστολος Βερέμης, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Δημήτριος Γεωργάκης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Δημήτριος Δραγανιδάκης, μέλη ΔΣ και εκπρόσωποι Ενώσεων και Συλλόγων αποστράτων.

19. Στις 27-01-2016 τιμήθηκε στη Λάρισα η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων. Εκ μέρους των Ε.Δ στεφάνι κατέθεσε ο Αρχηγός της ΤΑ Απτχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κατά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό της Πάτρας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου  το Παράρτημα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ασμχος ε.α Βασίλειος Χρόνης μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την 6η Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανίων ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ασμχος ε.α Βασίλειος Χρόνης  μετά από πρόσκληση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο και στην κοπή της Πίτας και βράβευσης των διακριθέντων αθλητών κατά την χρονιά που πέρασε.

Την 14η Ιανουαρίου 2017 ο Πρόεδρος  του Παραρτήματος Ασμχος ε.α Βασίλειος Χρόνης  μετά από πρόσκληση του Συλλόγου χειμερινών κολυμβητών Πάτρας στον οποίο συμμετέχουν πολλά Μέλη μας παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στην Πλάζ.

Την 14η Ιανουαρίου 2017 ο Ταμίας του Παραρτήματος Πάτρας Σμχος ε.α. Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση της ΕΑΑΑ Παράρτημα Καλαμάτας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και στο δείπνο που ακολούθησε με διασκέδαση και ζωντανή μουσική σε κέντρο της περιοχής.

Την 15η Ιανουαρίου 2017  ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας Ασμχος ε.α. Βασίλειος Χρόνης παραβρέθηκε μετά  από πρόσκληση του Ναυπακτιακού  Συνδέσμου Πατρών ”Ο Αγιος Χαράλαμπος”  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος διοργάνωσαν και συμμετείχαν στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Στις  13-4-16  και  ώρα 19.30, στην  εκδήλωση – ομιλία,  που  έγινε  στο  Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, με  θέμα  << Αφιέρωμα  στον  μπουρλοτιέρη Γεώργιο Ανεμογιάννη-Παξινό>>, στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου από τον Τουρκικό ζυγό, που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ναυπακτιωτών Πάτρας με το δήμο Ναυπακτίας, μετά  από  πρόσκληση  του  προέδρου  του  Συνδέσμου  Σχμου ε.α. κ. Ηλία Δημητρόπουλου. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Επγό ε.α. Ιωάννη Ζαχαράκη.

Στις 16-4-2016  και  ώρα 19.00, στην  ψαλτική μουσική  εκδήλωση, με ύμνους της Αγίαςκαι Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που διοργάνωσε η 116 ΠΜ και έγινε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μετά από  πρόσκληση  του Δκτή της 116 ΠΜ Σμχου (Ι) κ. Πέτρου Χατζίρη. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη.

Στις 31-1-16, στην κοπή πίτας της ΕΑΑΑ, που έγινε στο ΚΕΔΑ/Ζούμπερι. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Ασμχο ε.α. κ. Βασίλειο Χρόνη.

Στις 5-2-2016 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΚΟΡΑΛΛΙ», η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με χοροεσπερίδα. Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι) ε.α. Σπυρίδων Καββούρης, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Πτχος (Ι) ε.α. κ. Αντώνης Τσαντηράκης, ο Δκτής 116 Π.Μ. Σμχος (Ι) κ. Πέτρος Χατζήρης, ο Υδκτής 117 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Νικόλαος Κουρουμάνης, ο Δκτής του ΚΕΑΤ Σμχος (Ι) κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, ο Δκτής του ΕΡΓ. ΑΡΑΞΟΥ Ασμχος (ΜΑ) κ. Παναγιώτης Δήμου, ο Δκτής 76 ΜΕ Σχης κ. Θεόδωρος Δημητρακάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Νομού Αχαΐας Υπστγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Νάκας, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΑΑ Πολεμικού Ναυτικού & Λιμενικού Σώματος Ανθστής ε.α. κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΑ ΕΛ.ΑΣ & Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας Στγός ε.α. κ. Ευάγγελος Κουσκουρής, ο εκπρόσωπος Δ.Σ. της ΕΑΑΑ Σμχος ε.α. κ. Πιέρρος Πλατάνας, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καλαμάτας Σμχος ε.α. κ. Ιωάννης Σαμπαζιώτης, πολλοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες και φίλοι. Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Ασμχος ε.α. κ. Βασίλειος Χρόνης και ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ Απτχο (Ι) ε.α. κ. Σπυρίδων Καββούρη, ο οποίος βράβευσε τον τέως πρόεδρο του Παραρτήματος Σμχο ε.α. κ. Χρήστο Πανταζή με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του από το Μάρτιο του 2011 έως και Ιανουάριο 2016 σαν πρόεδρο. Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στην κόρη της Ανθστή ε.α. κ. Κωνσταντίνα Κοτσώνη. Το δώρο ήταν ένα επιτραπέζιο ρολόι, προσφορά του Παραρτήματος και δύο (2) κιλά γύρη προσφορά του συναδέλφου μελισσοκόμου Αλεξίου Μπίθα.

Στις 10-2-2016, στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, Προστάτη του Συνδέσμου Ναυπακτιωτών Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε στον ομώνυμο ιδιόκτητο Ναό, μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Επγό ε.α. κ. Ιωάννη Ζαχαράκη.

Στις 12-2-16, στην κοπή πίτας της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, που έγινε στο ΚΟΡΑΛΛΙ στην Πάτρα. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη.

Στις 20-11-15 το Παράρτημα συμμετείχε με ένα λεωφορείο στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, στην Αθήνα.

Στις 29-11-15, ημέρα Κυριακή και ώρα 09:45, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών, τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο από το Παράρτημά μας, στη μνήμη όλων των εν αποστρατεία συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή. Ακολούθησε παράθεση καφέ στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, στις οικογένειες των εκλιπόντων, συναδέλφους και φίλους.

Στις 7-12-15, ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία για τρίτη φορά, στο Παράρτημά μας, με συμμετοχή του Δ.Σ και των Μελών μας.

Στις 11-12-15, το Παράρτημά μας διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των νέων συναδέλφων που αποστρατεύτηκαν το 2015.

Στις 13-12-15, στην Εκδήλωση Μνήμης για τα 72 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα που έγιναν στην Πόλη των Καλαβρύτων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά. Το Παράρτημά μας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη και τα μέλη του Δ.Σ. Επγό ε.α. Ιωάννη Ζαχαράκη και Σμχο ε.α. Χαράλαμπο Θεοδοσόπουλο.

Στις 23-12-15, στη Λέσχη του Παραρτήματος πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών, της Β’ και Γ’ Τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2014–15. Μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Παραρτήματος, ακολούθησε η επίδοση των Τιμητικών Διπλωμάτων στους αριστεύσαντες μαθητές, από τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Πτέραρχο (Ι) ε.α. κ. Αντώνιο Τσαντηράκη, τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. κ. Δημήτριο Παππά και τον Πρόεδρο Σμχο ε.α. κ. Χρήστο Πανταζή.

Στις 23-12-15, στη Λέσχη του Παραρτήματος έλαβε χώρα εκδήλωση Συνάντησης των μελών μας, με σκοπό την ανταλλαγή ευχών, ενόψη των Αγίων ημερών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Την 1-1-16, στο Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, στη δοξολογία για τον καινούργιο χρόνο, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου και παρουσία των Στρατιωτικών, Πολιτειακών, Πολιτικών και Δημοτικών αρχών της Πόλης, το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. Επγό ε.α. Ιωάννη Ζαχαράκη.

Στις 14-1-16, στην Αθήνα για την παράδοση – παραλαβή του νέου Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) κ. Χρήστου Βαίτση και του Βουλευτή συναδέλφου, αποφοίτου της ΣΤΥΑ, Αθανασίου Καββαδά. Στην τελετή παρευρέθησαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον τέως Πρόεδρο Σμχο ε.α. κ. Χρήστο Πανταζή, τον νυν Πρόεδρο Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη και τον Αντιπρόεδρο Επγό ε.α. Ιωάννη Ζαχαράκη.

Στις 16-1-16, στην κοπή πίτας του Παραρτήματος Μεσσηνίας, που έγινε στην Καλαμάτα. Το Παράρτημα εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Σγός ε.α. Φίλιππος Ματράκας.

Στις 17-1-16, στην κοπή πίτας της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που έγινε στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ στην Πάτρα. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη.

Στις 23-1-16, στην κοπή πίτας της Ένωσης Αποστράτων ΕΛ-ΑΣ και πρώην Ε.Χ. Νομού Αχαΐας που έγινε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ασμχο ε.α. κ. Βασίλειο Χρόνη.

Στις 24-1-16 Ιανουαρίου 2015, στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Ναυπακτιωτων Πάτρας που έγινε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Σχμου ε.α. κ. Ηλία Δημητρόπουλου. Το Παράρτημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ασμχο ε.α. κ. Βασίλειο Χρόνη.