Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ

1.-To Συντονιστικό των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ συναντήθηκε την 20η Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κο Π.Παναγιωτόπουλο και την 21-8-2012 με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κο Δ.Ελευσινιώτη , ενώ εκκρεμεί και συνάντηση με τον έτερο Υφυπουργό Αμυνας κο Π.Καράμπελα.


2.-Κατά την συνάντηση με τον κο Υπουργό παρέστησαν οι Υφυπουργοί κ.κ.Π.Καράμπελας και Δ.Ελευσινιώτης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ., ΓΕΣ , ΓΕΝ και ΓΕΑ.

3.-Κατά την ως άνω συνάντηση θέσαμε στον κο Υπουργό τα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους που είναι :

α.-Η δραματική μέχρι τούδε περικοπή των συνταξίμων αποδοχών με προοπτική περαιτέρω μείωσης , στα πλαίσια των μέτρων των 11,5 δις. , με την παράλληλη υπερβολική επιβάρυνση λόγω φορολογίας , που απειλούν πλέον την επιβίωσή μας.

β.-Τα Μετοχικά Ταμεία και η αναπλήρωση των απωλειών τους λόγω PSI

δ.-Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα Στρατιωτικά Φαρμακεία

δ.-Το καθεστώς των Ενώσεων ως ΝΠΔΔ με παράλληλη αναπλήρωση των απωλειών των αποθεματικών τους λόγω PSI

ε.-Η ηλικιακή διάκριση στην απονομή των συντάξεων

στ.-ΑΟΟΑ

ζ.-Κανονισμός παραθερισμού αποστράτων

4.-Ο κος Υπουργός συνεφώνησε , όπως δήλωσε , στο 99% των όσων του παρουσιάσαμε και εκδήλωσε την βούλησή του να επιλύσει τα θέματα που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου του και παράλληλα για θέματα που δεν είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας να συνεργασθεί με τους αρμοδίους φορείς προς εξεύρεση των καλυτέρων λύσεων. Μας εγνώρισε επίσης οτι δημιουργεί ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με πρώτο κλιμάκιο τους Υφυπουργούς οι οποίοι θα επιληφθούν των επί μέρους θεμάτων.

5.-Στην συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό κο Δ.Ελευσινιώτη παρέστησαν οι Υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Επιτελείς. Στον κο Υφυπουργό θέσαμε τα θέματα της αρμοδιότητάς του πιο αναλυτικά και έγινε επικοδομητική λεπτομερής συζήτηση , συμφωνήθηκε δε νέα συνάντηση για το τέλος Σεπτεμβρίου και αφού οι Ενώσεις και τα Γ.Ε. μελετήσουν τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης.

6.-Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και κατανόηση , αλλά δυστυχώς το θέμα της μείωσης των συντάξεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

7.-Το Συντονιστικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων , αλλά φρονεί οτι τα υπόλοιπα θέματα που εθίγησαν , πέραν των συντάξεων , και είναι αρκετά σοβαρά , μπορούν να επιλυθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο , κυρίως λόγω της συγκυρίας του Υπουργού που υποστηρίζει με θέρμη τις Ενοπλες Δυνάμεις και των δύο Υφυπουργών που είναι απόστρατοι Αξιωματικοί.

Με εκτίμηση

Αντιστράτηγος ε.α. Π.Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Υποστράτηγος ε.α. Ε,Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ

Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Β.Κατσιαντώνης Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ

Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α. Γ.Κασσαβέτης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Share this: