Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ανακοίνωση Συντονιστικού

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Αριθ.πρωτ. 158 Ημερ.: 15-07-2014

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας κο Ι.Βρούτση
Υπουργό Οικονομικών κο Γ.Χαρδούβελη
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χ.Σταικούρα
ΚΟΙΝ : ΥΕΘΑ κο Δ.Αβραμόπουλο
ΑΝΥΕΘΑ κα Φ.Γεννηματά
ΥΦΕΘΑ κο Ι.Λαμπρόπουλο
Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο
Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χ. Μανωλά Σ.Ξ.
Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ε.Αποστολάκη Π.Ν.
Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ε.Τουρνά Π.Α.
ΘΕΜΑ : Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ.

1.-Με αφορμή δήλωση του πρώην Υπουργού και πρώην βουλευτή κου Κουτρουμάνη σε τηλεοπτικό σταθμό , οτι όλα τα Επικουρικά Ταμεία θα ενταχθουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης , συμπεριλαμβανομένων και των τριών Μετοχικών Ταμείων Στρατου , Ναυτικού και Αεροπορίας (ΜΤΣ , ΜΤΝ , ΜΤΑ) θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα :
α.-Τα εν λόγω Μετοχικά Ταμεία νομικά , αλλά και επί της ουσίας , δεν είναι Επικουρικά Ταμεία και δημιουργήθηκαν για την κάλυψη των αναγκών των στελεχών των Ε.Δ. πολλά χρόνια πριν υπάρξει η έννοια της Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.
β.-Οι πόροι των Ταμείων είναι πόροι προερχόμενοι κυρίως από τις εισφορές των εν ενεργεία στελεχών και κατ ουδένα τρόπο προέρχονται από τον κρατικό προυπολογισμό , όπως συμβαίνει για το σύνολο των Επικουρικών Ταμείων.
γ.-Η απώλεια των αποθεματικών των Μετοχικών , λόγω του PSI , που έγινε χωρίς να ερωτηθούν , ήταν άλλη μία απόδειξη του πως αντιμετωπίζει η Πολιτεία τους κόπους και τον μόχθο των εργαζομένων.
δ.-Τα τρία Μετοχικά Ταμεία από μόνα τους περιέκοψαν τις παροχές τους προς τους δικαιούχους κατά 60% , με δική τους πρωτοβουλία , για να μην θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους , αποδεικνύοντας την υπευθυνότητά τους.
ε.-Ο έλεγχος και η διοίκηση των τριών Μετοχικών Ταμείων πρέπει να παραμείνει στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας , γιατί πέραν των αποστράτων αφορά και τους εν ενεργεία , οι οποίοι προσδοκούν οτι όταν θα καταστούν απόστρατοι θα εισπράξουν το αντίτιμο των κόπων τους.
2.-Σας καλούμε , ως αρμόδιο Υπουργό , να διαψεύσετε τον κο Κουτρουμάνη και να δεσμευθείτε οτι τα τρία Μετοχικά Ταμεία θα παραμείνουν εκτός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.
3.- Οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο των Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ. και των Σ.Α. (120.000 Μέλη ) είναι τελείως αντίθετες με το μέτρο αυτό και θα αντιταχθούν με όλα τα νόμιμα μέσα στην υλοποίηση του.

Υποστράτηγος Σ.Ξ.ε.α. Ε.Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος Σ.Ξ. ε.α. Κ.Σκαρμαλιωράκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος
url-590x198

Share this: