Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ανακοίνωσεις Συντονιστικού Οργάνου Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ) Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.

Ανακοίνωσεις Συντονιστικού Οργάνου
Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ)
Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.

Ημερομηνία  26 Φεβ.2013   
1. Μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών  Ν.Π.Δ.Δ  Ενώσεων  Αποστράτων  με  τον  κ. Πρωθυπουργό στις 11 Φεβ 2013 και τον εμπαιγμό που ακολούθησε με την ψήφιση- επικαιροποίηση του Μ.Π.Δ.Σ 2013 – 2016 στις 18 Φεβ 2013, όπου εμπεριέχονται επιπλέον επιβαρυντικές διατάξεις μόνον για τους αποστράτους και τα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ  και Σ.Α, συναντηθήκαμε χθες 25 Φεβ 2013 σε κοινή συνεδρίαση οι φορείς Ε.Α.Α.Σ, Ε.Α.Α.Ν, Ε.Α.Α.Α, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, Α.Κι.Σ, Π.Ο.Σ, Σ.Α / Σ.Σ.Α.Σ, Σ.Α / Σ.Ν.Δ, Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν, Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν, Ε.Α.Λ.Σ, Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ.&Σ.Α, Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α, Σ.Α.Ι.Ρ, Ε.Σ.Μ.Α, Σ.Α/Σ.Τ.Υ.Α, Σ.Α.Σ, Π.Ε.Α.Π.Σ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΕ.Τ.Α, Σ.Α/Σ.Σ.Ε 81, Κ.ΕΘ.Α και ΣΥΣΜΕΔ, που εκπροσωπούν πάνω από 300.000 στελέχη.
2.Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε:
α. Οργάνωση   εκδήλωσης  διαμαρτυρίας  το Σάββατο 9 Μαρ 2013 και ώρα 16:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος  με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Να ακολουθήσει πορεία προς τη πλατεία Συντάγματος – Βουλή και να  επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς Κομμάτων. Με μέριμνα των φορέων να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή περιλαμβανομένων και των Παραρτημάτων της Περιφέρειας.
β. Οργάνωση σε άλλες ημερομηνίες  συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, με πρώτη αυτή της  Θεσσαλονίκης  την Τετάρτη 13 Μαρ 2013 και ώρα 13:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
γ. Να δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν ενδελεχώς οι αδικίες που έχουν υποστεί τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη  των Ε.Δ και των Σ.Α.
δ. Η δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (Σ.Ο.Δ), στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό  εκπρόσωπο.  Το Σ.Ο.Δ θα συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Α.Ν την Πέμπτη 28 Φεβ 2013 και ώρα 13:00.
3. Τέλος όλοι οι Φορείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε νόμιμα με όλες μας τις δυνάμεις σε συντονισμό μεταξύ μας και ενότητα, μέχρι την άρση των αδικιών που μας έχουν επιβληθεί. Είναι αυτονόητο ότι αποδεχόμαστε την αναλογική συμμετοχή μας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της Χώρας.

Ημερομηνία  27 Φεβ.2013

1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 26-02-13 τον Αρχηγό του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κο Π.Καμμένο στο Γραφείο του στην Βουλή , στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016,  για τα οποία ο κος Καμμένος ήταν ενήμερος.
3.-Η συζήτηση  επεκτάθηκε και σε θέματα Εθνικής Αμυνας και Ασφάλειας.
4.-Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Καμμένος διαβεβαίωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο οτι στηρίζει τα αιτήματα των αποστράτων και έμπρακτα με την κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων στην Βουλή. Παράλληλα μας πρότεινε να   ετοιμάσουμε  σχέδια  τροποιήσεων  νόμων  που μας αδικούν , τα οποία να προωθήσουμε σε όλους τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου προκειμένου να τα υπογράψουν ονομαστικά, ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ο καθένας την θέση του, έναντι των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας.
Ημερομηνία  27 Φεβ.2013
Το Συντονιστικό ευρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια, εγρήγορση και συνεχείς Συνεδριάσεις, για την αντιμετώπιση όλων των αδίκων εις βάρος μας μέτρων.
Οι τρεις Πρόεδροι καλούν όλους τους Αποστράτους, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας  και του Λιμενικού να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα  ημέρα Σάββατο 9 Μαρτίου ώρα 16:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και Θεσσαλονίκη 13 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη 13:00 Πλατεία Αριστοτέλους.

Με σεβασμό
Αντιστράτηγος  ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος  ε.α. Ευαγ. Δανιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σπύρ. Περβαινάς, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γεωρ.Τζικάκης, Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Βασ. Κατσιαντώνης, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α, Επίτιμος Αρχηγός Α.Τ.Α
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α. Γεωρ. Κασσαβέτης,  Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α

Share this: