5η Αιμοδοσία ΕΑΑΑ

5η Αιμοδοσία ΕΑΑΑ

5η Αιμοδοσία ΕΑΑΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και από ώρα 09:00 έως 12:30, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της ΕΑΑΑ (7ος όροφος) η "5η Αιμοδοσία ΕΑΑΑ" από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ".

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ορφανικά και Προαιρετικά Μέλη της ΕΑΑΑ,

οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα εν όψει της θερινής περιόδου. Η τράπεζα αίματος  ΕΑΑΑ, εξυπηρετεί  τα Μέλη της και τα μέλη των οικογενειών τους, που φθάνουν τις 70.000 άτομα, έτσι, για την κάλυψη των αναγκών όλων μας, απαιτείται σημαντική αύξηση των μονάδων αίματος αυτής.

Η Ε.Α.Α.Α., απευθύνει έκκληση σε όλες και όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά της για μια δυνατή Τράπεζα Αίματος, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Μελών, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι σε σημαντικό πλήθος των Μελών δεν επιτρέπεται η αιμοδοσία λόγω ηλικίας, προτρέπει τα μέλη των οικογενειών αυτών, να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στον κωδικό 14111

Επιτυχής θεωρείται μία αιμοδοσία όταν συγκεντρωθούν τουλάχιστον είκοσι (20) μονάδες αίματος. Αν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος αριθμός μονάδων, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ" δύναται να αναστείλει τις οργανωμένες αιμοδοσίες στο χώρο της ΕΑΑΑ, με σοβαρό κίνδυνο διακοπής λειτουργίας και της Τράπεζας Αίματος της Ένωσης.

Στην επαρχία, το αίμα δίνεται στα κατά τόπους Κρατικά Νοσοκομεία, δηλώνοντας "υπέρ Τράπεζας Αίματος ΕΑΑΑ - κωδικός 14111".

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., οι μονάδες αίματος της Τράπεζας διατίθενται στις κατωτέρω σοβαρές περιπτώσεις και με την προϋπόθεση αυτές να αντικατασταθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών, με μέριμνα του περιβάλλοντος των ληπτών :

  • -   Εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς
  • -   Εγχειρήσεις σοβαρών  περιστατικών
  • -   Σοβαρά τροχαία ατυχήματα
  • -   Στους καρκινοπαθείς και
  • -   Σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών

Εκ της ΕΑΑΑ

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close