Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συνάντηση της Ε.Α.Α.Α. με τη Διοίκηση του 251 ΓΝΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απρ 2019, η καθιερωμένη εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα επίσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης στη Διοίκηση του 251 ΓΝΑ.

Στην προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με το νέο Διοικητή, Ταξχο (ΥΙ) κ. Γεώργιο Ζλατάνο και τη νέα Διευθύνουσα, Ταξχο (ΥΝ) κ. Παναγιώτα Γούλα, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι)ε.α. κ. Σπυρίδων Καββούρης, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την δεδομένη υποστήριξη της Ένωσης, τόσο στους ιδίους όσο και στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν από τα Μέλη Δ.Σ. καίρια ζητήματα που αφορούν τους αποστράτους και τα μέλη οικογενειών αυτών, εστιάζοντας :

   –   Στην προτεραιότητα των αποστράτων, σε ραντεβού και εισαγωγή, αμέσως μετά τους εν ενεργεία συναδέλφους.

   –   Στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών, τόσο σε επίπεδο εξετάσεων, όσο και νοσηλείας.

   –   Στην περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας των ραντεβού και στην καθιέρωση έστω και καθυστερημένα, του “ηλεκτρονικού ραντεβού”.

   –   Την επανέναρξη της διακοπείσας “διετούς περιοδικής εξέτασης των αποστράτων” στο ΤΠΥΕ, που στα χρόνια εφαρμογής της και στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, προσέφερε τα μέγιστα σε αυτούς.

   –   Στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του “Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποστράτων”.

Τοποθετούμενος επ’ αυτών ο κ. Δκτής, προέβη σε διεξοδική ενημέρωση για :

   –   Τη λειτουργία του Νοσοκομείου, μετά και την δρομολογημένη από τα συναρμόδια Υπουργεία, συστέγαση σε σύντομο χρονικό διάστημα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

   –   Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και να επιλύσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό του.

   –   Τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα για τους αποστράτους, τους οποίους χαρακτήρισε “στυλοβάτες” του 251 ΓΝΑ, ενημέρωσε πως :

   –   Τα ραντεβού αυτών, αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία που ακολουθεί σε προτεραιότητα αυτή των εν ενεργεία.

   –   Τυχόν κενά στα ραντεβού των εν ενεργεία, παραχωρούνται άμεσα στους αποστράτους, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης αυτών.

   –   Το “Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων” αποτελεί σημαντικό υποστηρικτικό  παράγοντα του Νοσοκομείου παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

   –   Η διαδικασία για την καθιέρωση του “ηλεκτρονικού ραντεβού” βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτιμά πως σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

   –   Το θέμα της “διετούς περιοδικής εξέτασης των αποστράτων” στο ΤΠΥΕ, δεν το έχει συμπεριλάβει στα άμεσα υλοποιήσιμα σχέδιά του, υποσχέθηκε όμως να το εξετάσει και να αναζητήσει τρόπους όσο το δυνατόν συντομότερης υλοποίησής του.

Η κ. Διευθύνουσα με τη σειρά της, ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα αρμοδιότητάς της εστιάζοντας ωστόσο στο θεσμό του εθελοντισμού και ειδικότερα στο “Γραφείο Εθελοντισμού 251 ΓΝΑ” που στηρίζεται κυρίως στους αποστράτους, χρήζει δε περαιτέρω ενίσχυσής του με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντών τεχνικών ειδικοτήτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η 16η τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. ΕΑΑΑ.

Τέλος, τα Μέλη Δ.Σ. συνοδεία εκπροσώπων της κ. Διευθύνουσας, επισκέφθηκαν στις κλινικές των ορόφων τους νοσηλευόμενους αποστράτους, προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα και εκφράζοντάς τους παράλληλα τις ειλικρινείς ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΑΑ

Share this: