Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ανακοίνωση του Συντονιστικού για τον Εορτασμό των Ε.Δ.

SYNTONISTIKO

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429-6973998353

                                                                                                         21-11-2017                         

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ.  8/17

1.-Σήμερα η Ελλάδα εορτάζει και καμαρώνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις της, οι οποίες αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας μας και ισχυρό παράγοντα αποτροπής κατά κάθε επιβουλής.

2.-Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας , παρά την κρίση που διέρχεται η Χώρα μας, εκπληρώνουν στο ακέραιο την αποστολή τους εν ειρήνη  συνδράμοντας και το γενικό σύνολο με τις κοινωνικές τους δράσεις , είναι δε έτοιμες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους σε κρίση , εάν απαιτηθεί.

3.-Εμείς που υπηρετήσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε υπερήφανοι για αυτές , τις παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και μετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. , όπως άλλωστε επιβάλλεται και από την νομοθεσία που διέπει τις τρεις Ενώσεις Αποστράτων.

4.-Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων , έγινε δεκτό από τον ΥΕΘΑ κ.Π.Καμμένο το αίτημα για θέσπιση της  Ημέρας του Βετεράνου/Αποστράτου και θεσμοθετήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας αυτής , μαζί με τον εορτασμό της Ημέρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

5.-Στις τάξεις των Αποστράτων υπάρχουν Βετεράνοι που πολέμησαν στον Β.ΠΠ , στην Κορέα και στην Κύπρο , οι οποίοι είναι Μέλη των Ενώσεών μας και τους οποίους περιβάλλουμε με σεβασμό , θαυμασμό και αγάπη. Αυτοί είναι η ζωντανή σύγχρονη Ιστορία του Έθνους μας και θα πρέπει η Πολιτεία να τους δείξει ιδιαίτερη φροντίδα. Την ίδια φροντίδα θα πρέπει να δείξει η Πολιτεία και στις ορφανικές οικογένειες των Ηρώων που έπεσαν για την Πατρίδα.

6.-Οι πεσόντες κατά τις επιχειρήσεις και οι επιζήσαντες αυτών , αποτελούν τον φάρο που φωτίζει τους απανταχού Έλληνες , για να προσπαθήσουν και αυτοί με όλη την δύναμη της καρδιάς και της ψυχής τους να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά και να την αποκαταστήσουν εκεί που της ανήκει να είναι.

7.-Οι Απόστρατοι που υπηρέτησαν την Πατρίδα επί σειρά ετών αποτελούν μία δεξαμενή ικανοτάτων και έμπειρων στελεχών , τους οποίους όμως η Πολιτεία αφού αποστρατεύει σε μικρή ηλικία  κατά κανόνα  παρά την θέληση τους, τους αφήνει ανεκμετάλλευτους.

8.-Οι Απόστρατοι τα χρόνια της κρίσης αποτελούν την εύκολη λεία για όλες τις περικοπές και τις έχουν ερμηνεύσει ως άλλη μία προσφορά προς την Πατρίδα. Δεν πρόκειται όμως να δεχθούν παράλογες περικοπές , που τους καθιστούν πένητες , καθώς και μη τήρηση των Αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας και για αυτά θα συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν.

9.-Οι Απόστρατοι και οι Βετεράνοι είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε την Πατρίδα και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε πάλι εάν απαιτηθεί. Τιμή και δόξα  στους πεσόντες Ήρωες.

“Χρωστάμε σ΄ όσους ήρθαν , πέρασαν , θα΄ ρθούν ,  θα περάσουν

Κριτές,  θα μας δικάσουν , οι αγέννητοι , οι νεκροί”(Κ. Παλαμάς)

Αντιστράτηγος  .ε.α.      Β.Ροζής                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Υποστράτηγος Ι.Δεβούρος ε.α.                       Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού

Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α.Γρ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ

Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ.Καββούρης            Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού – Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς

Share this: