Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία  30 Μαρτίου  2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 20/13

1.- Οι Πρόεδροι των  τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκαν την 29-03-13 τον Πρόεδρο του κόμματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κο Α.Τσίπρα  στο Γραφείο του στην Βουλή  στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο. Στην συνάντηση παρίστατο και ο υπεύθυνος θεμάτων Αμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κος Θ.Δρίτσας.
2.-Οι τρεις Πρόεδροι  ανέπτυξαν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016,  για τα οποία ο κος Τσίπρας ήταν ενήμερος. Ειδικά επικεντρώθηκαν στο γνωστό θέμα της περικοπής 204 εκ.€ για το 2013 έναντι των 67 εκ.€ που έχει υπολογίσει το ΓΛΚ και επέδωσαν  γραπτό υπόμνημα για όλα τα προβλήματα.
3.-Η συζήτησε επεκτάθηκε και σε θέματα Εθνικής Αμυνας ,  Εξωτερικής Πολιτικής , Ασφάλειας , Οικονομίας , και σε γενικότερα που αφορούν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
4.-Η συνάντηση έγινε σε  πολύ καλό κλίμα και ο κος Α.Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εν ενεργεία και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και επεσήμανε οτι το κόμμα του από θέση αρχής εναντιώνεται στις περικοπές μισθών και συντάξεων που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί απαραίτητη την άμεση απεμπλοκή από αυτές.
5.-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσέθεσε ο κος Α.Τσίπρας αναγνωρίζει οτι μέσα στο πλαίσιο αυτό οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι έχουν υποστεί δυσανάλογα μεγάλες περικοπές και τόνισε οτι οι ρυθμίσεις πρέπει να ανατραπούν και να αποτραπεί κάθε νέα περικοπή. Σημείωσε δε την ανάγκη αναθεώρησης των αποφάσεων της Κυβέρνησης , ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.
6.-Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλες τις Ενώσεις των αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατέληξε ο κος Α.Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ      Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ και      Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Συντονιστικού

Αντιστράτηγος ε.α.  Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α  Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ      Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ         Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Share this: