Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

“ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ”

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Αριθ.πρωτ : 244 Ημερ.: 02-10-2013

ΠΡΟΣ : Πρωθυπουργό κο Α.Σαμαρά
ΚΟΙΝ : Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Ε.Βενιζέλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δ.Αβραμόπουλο
Υπουργό Οικονομικών κο Ι.Στουρνάρα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Ι.Σταικούρα
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φ.Γεννηματά

Κύριε Πρωθυπουργέ

1.-Τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. με μεγάλη ικανοποίηση άκουσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να δεσμεύεται δημόσια , την 17-07-2013 σε διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό και την 07-09-2013 από την Θεσσαλονίκη , οτι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους.
2.-Επίσης ορισμένα Μ.Μ.Ε. ανέφεραν οτι επί αυτού έχει συμφωνήσει και η Τρόικα και κατά την παραμονή της εδώ το καλοκαίρι αλλά και κατά την πρόσφατη του μηνός Σεπτεμβρίου.
3.-Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα Μ.Μ.Ε. με κυριότερο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 30 Σεπτεμβρίου 2013 επαναφέρουν τα σενάρια για περικοπή των μισθών και συντάξεων κατά το 2014 , όπως αρχικά ήταν σχεδιασμένο , βεβαίως πριν από την κατηγορηματική δέσμευσή σας. Η έγκριτη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναγράφει και τα ποσά , δηλαδή 88 εκ.Ε για τους εν ενεργεία και 162 εκ.Ε για τους αποστράτους.
4.-Σε μία δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο εποχή , όπου όμως οι εν Ενεργεία και οι Απόστρατοι έχουν πάρει οικονομική ανάσα , γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον πρoυπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014 , έρχεται αυτή η φημολογία που μοιάζει να είναι δοκιμή των αντοχών και των αντιδράσεων μας να ανατρέψει τα πάντα.
5.-Οι Απόστρατοι έχουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας , οτι όταν δεσμεύεται επίσημα και ενώπιον του Ελληνικού Λαού , τηρεί τις υποσχέσεις του , πλην όμως φοβούνται τις παρεμβάσεις των τεχνοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών και βέβαια την δοκιμασμένη συνταγή τους “γράψτε το στον προυπολογισμό και δεν το τηρούμε“ , αλλά και την συνέχεια οτι “ τώρα είναι γραμμένο στον προυπολογισμό και δεν μπορούμε να μην το τηρήσουμε“. Αλλωστε δέσμιος αυτής της πολιτικής υπήρξατε και εσείς , όταν στην συνάντηση που είχατε μαζί μας την 11-02-2013 μας είπατε “ για το 2013 δεν μπορώ να μην κάνω τις περικοπές γιατι έχουν εγγραφεί στον προυπολογισμό , αλλά δεσμεύομαι οτι θα προσπαθήσω να μην γίνουν το 2014“

Κύριε Πρωθυπουργέ

6.-Μετά τα ανωτέρω σας καλούμε να δώσετε τις δέουσες εντολές στους υφισταμένούς σας , ώστε να τηρήσουν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις σας και να μην γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Με σεβασμό

Αντιστράτηγος ε.α. Π.Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος ε.α. Ε.Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς
Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Share this: