Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία  23 Ιουνίου  2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 27/13

1.-Η ΑΝΕΑΕΔ με την από 20 Ιουν 3013 ανακοίνωσή της  απευθύνει την ακόλουθη έκκληση :
“ για την από κοινού άμεση ανάληψη ενεργειών ΟΛΩΝ των φορέων ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συναποφασίσουμε για τους τρόπους ενωτικής και μαζικής αντίδρασης στην επερχόμενη επί των κεφαλών μας νέα λαίλαπα και πιο συγκεκριμένα προτείνουμε την άμεση   σύγκλιση σύσκεψης εντός του δευτέρου 15ημέρου Ιουνίου σε τόπο και χρόνο που θα καθορισθεί , ώστε να αποφασίσουμε τους τρόπους κοινών και ενιαίων δράσεων , που σίγουρα δεν μπορούν να είναι οι μέχρι σήμερα ακολουθούμενες ”.

2.-Ως γνωστόν, το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συγκρότησε το Σ.Ο.Δ ( Συντονιστικό Όργανο Δράσεων ) με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Φορέων Αποστράτων και εν ενεργεία Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ υπό τον συντονισμό του. Ο συντονισμός από το εν λόγω Όργανο,  έγινε γιατί στην αναντίρρητη ανάγκη κάποιος να συντονίζει, το Συντονιστικό Συμβούλιο κρίθηκε από την πλειοψηφία του Σ.Ο.Δ οτι αυτό είναι το καταλληλότερο Όργανο, για  τους ακολούθους λόγους :

α.-Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμένων Μελών
β.-Ως Ν.Π.Δ.Δ έχει μεγαλύτερη αναγνώριση
γ.-Έχει τους κατάλληλους πόρους για την οργάνωση  εκδηλώσεων διαμαρτυρίας
δ.-Έχει την ποινική και αστική ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει από τις εκδηλώσεις αυτές

3.-Το Σ.Ο.Δ διοργάνωσε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Χανιά και Λάρισα , παρόλο που ορισμένοι Φορείς μεταξύ των οποίων και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, δεν μετείχαν παρά  μόνο στην εκδήλωση των Αθηνών και έδωσε βήμα για να εκφράσουν τις θέσεις τους και  τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α. Ειδικά στην συγκέντρωση της Λάρισας ομίλησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ  κος Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της  Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α Λάρισας   κος Χαρακόπουλος.

4.-Εάν η ΑΝΕΑΕΔ ή οποιοσδήποτε άλλος Φορέας επιθυμεί την σύγκλιση του Σ.Ο.Δ αυτό είναι θεμιτό και θα γίνει. Αλλωστε το Σ.Ο.Δ θα πρέπει να συντάξει και ένα Κανονισμό Λειτουργίας , που είναι μέσα στις προθέσεις του.

5.-Εάν η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θέλει να δημιουργήσει δικό της Φορέα τότε αυτός θα είναι διασπαστικός και όσοι θα μετάσχουν σε αυτόν αποκλείονται από τον Σ.Ο.Δ.

6.-Δεν θέλουμε να έλθουμε σε αντιπαράθεση ή ρήξη με την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ , όπως πράξαμε άλλωστε με σύνεση μέχρι τώρα , παρά την άγρια πολεμική και συκοφάντιση που υπέστημεν σε επίπεδο Ενώσεων και σε προσωπικό οι Πρόεδροι των Ενώσεων , γιατί  εμείς πιστεύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια στο ενωτικό πνεύμα , αλλά η ευθύνη έναντι των Μελών μας δεν μας δίνει την δυνατότητα να δεχθούμε αυτόκλητους σωτήρες.

7.-Τέλος επισημαίνουμε ότι μετά τις επιβλητικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Σ.Ο.Δ , οποιαδήποτε λιγότερο μαζικά εκδήλωση θα αποβεί εις βάρος του αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί.

Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ      Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ       Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
και Συντονιστικού

Αντιστράτηγος ε.α.     Αντιναύαρχος ε.α.      Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ      Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ         Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Share this: