Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία  10 Απριλίου  2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 21/13

1.-Με αφορμή διάφορα σχόλια που έχουν εμφανισθεί σε εφημερίδες , ορισμένα sites και e-mails , σχετικά με την στάση του Συντονιστικού Συμβουλίου στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την συμμετοχή των εν ενεργεία με στολή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , γνωρίζονται τα ακόλουθα :
α.-Από την πρώτη στιγμή που ετέθη από τον Πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ Αντισυνταγματάρχη Α.Τσουκαράκη , θέμα κάλυψης αυτών που θα προσήρχοντο με στολή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , το Συντονιστικό Συμβούλιο ήταν σαφές.  Συγκεκριμένα στις συσκέψεις προετοιμασίας της    18-02-13 και της  25-02-13  ο Πρόεδρος του απήντησε σε σχετικό αίτημα του κου Τσουκαράκη: ”Το Συντονιστικό δεν μπορεί να επέμβει στον Α/ΓΕΕΘΑ για να ακυρώσει εντολή του για απαγόρευση συμμετοχής στις εκδηλώσεις με στολή . Το μόνο το οποίο θα μπορούσε να κάνει , ανεπίσημα , ήταν να συναντηθεί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και να του ζητήσει  , όπως έπραξε με επιτυχία προς τον τότε ΥΕΘΑ κο Αβραμόπουλο για τους 4 συναδέλφους που είχαν εισέλθει στο Στρατόπεδο Παπάγου  κατά  την διαμαρτυρία της 30-09-11       να σταματήσει την δίωξη. “
β.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο εξέδωσε την 06-03-13 την ακόλουθη ανακοίνωση
“Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων , μετά την έκδοση εγγράφου του Α/ΓΕΕΘΑ με το οποίο απαγορεύει αυστηρά τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις , συνιστά στους εν ενεργεία συναδέλφους που θα λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα και της 13ης  Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη , αλλά και σε όσες ακολουθήσουν, συμμόρφωση προς αυτήν , αλλά η τελική απόφαση και ευθύνη ανήκει ατομικά στον καθένα από αυτούς. “
γ.-Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ) της 26-03-13     ο κος Τσουκαράκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων να λάβει επίσημη και έγγραφη θέση που να τον καλύπτει μαζί με τους υπολοίπους εν ενεργεία. Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου απήντησε οτι το θέμα έχει λήξει , όπως αναφέρεται στην ανωτέρω παράγραφο 1α , αλλά εξακολουθεί να ισχύει η πρόταση για ανεπίσημη επαφή με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Ο κος Τσουκαράκης απέρριψε αυτήν την πρόταση και επέμεινε στην θέση του. Ετσι κατά την συνάντηση που είχε το Συντονιστικό Συμβούλιο  με τον Α/ΓΕΕΘΑ την 08-04-13 δεν ετέθη αυτό το θέμα.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων που πρωτοστάτησε στην σύμπραξη για κοινό αγώνα με όλους τους Φορείς Αποστράτων ΝΠΙΔ , από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τους εν ενεργεία και μάλιστα κατέστησε τον κο Τσουκαράκη προνομιούχο ομιλητή σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , επομένως δεν μπορεί τώρα να κατηγορείται ως διασπαστικό.
3.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο ως θεσμικό Οργανο στηρίζει τους εν ενεργεία σε θέματα θεσμικά , οικονομικά και αξιομάχου των Ε.Δ. , αλλά δεν υπεισέρχεται σε θέματα διοίκησης του Στρατεύματος , που αφορούν αποκλειστικά την φυσική του ηγεσία.
4.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο θα συνεχίσει τον αγώνα με όσους Φορείς επιθυμούν την συμμετοχή τους στο ΣΟΔ , αρχικά από τα Χανιά την 17-04-13 , για την άρση των αδικιών εις βάρος των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. , καταδικάζει δε τις διασπαστικές κινήσεις από ορισμένους Φορείς , που στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι καλά πληροφορημένοι για τα γεγονότα που αναφέρονται στην παρούσα και που οι κινήσεις τους αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διεκδικητικής μας ισχύος.

Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ      Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ       Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
και Συντονιστικού

Αντιστράτηγος ε.α.     Αντιναύαρχος ε.α.      Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ      Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ         Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Share this: