Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΥΕΘΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΥΕΘΑ

1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών συναντήθηκε σήμερα την μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια , κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού.
2.-Το Συντονιστικό συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την άμεση πρόσκληση για συνάντηση και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία.
3.-Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους και τις Ενώσεις τους , σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων :
α.-Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους αποστράτους , με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και η επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών , όπως προβλέπει η υπ.αριθ.2192/14 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.
β.-Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια.
γ.-Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος θέσης ευθύνης Ταξιάρχων και αντιστοίχων στα 190 Ε από 133 Ε που είναι τώρα που έχει ως αποτέλεσμα ο Συνταγματάρχης να λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα από τον Ταξίαρχο.
δ.-Το μέλλον των τριών Μ.Τ.
ε.-Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
στ.-Παραθερισμός
ζ.-Επανάληψη της εκπομπής « Αρετή και Τόλμη »
η.-Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ.ως ενστόλων
θ.-Συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που τους αφορούν , κατόπιν προτάσεων των Ενώσεων.
ι.-Αναθεώρηση του Συντάγματος
ια.-Αναγνώριση Ν.Διπλωμάτων και Ν.Φυλλαδίων
ιβ.-Πρόσκληση των Ενώσεων στην παρακολούθηση της τελικής φάσης των διακλαδικών ασκήσεων.
4.-Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και επειδή ήταν ενημερωτική , λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του , ο κος Υπουργός δεν έλαβε θέση στα ανωτέρω , θα τα εξετάσει και υποσχέθηκε οτι θα συναντηθεί εκ νέου με το Συντονιστικο.

Υποστράτηγος Σ.Ξ.ε.α. Ε.Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος Σ.Ξ. ε.α. Κ.Σκαρμαλιωράκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Share this: