Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συνάντηση Συντονιστικού με κ. Γεννηματά

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία  09 Οκτωβρίου 2013  

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 32/13

1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συναντήθηκε  κατόπιν αιτήματός του ,  με την Αναπληρωτή  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα  Φώφη Γεννηματα την Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2013. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης επιτελείς της κας Υπουργού και  ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι.Αντωνιάδης Π.Ν.ε.α.
2.-Το κυρίως θέμα ήταν η μη περικοπή των μισθών και συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. για το έτος 2014. Η κα Υπουργός διαβεβαίωσε κατά τον πιό κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές , άλλωστε και το προσχέδιο του προυπολογισμού που κατετέθη στην Βουλή δεν προβλέπει άλλες περικοπές.
3.-Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πέραν των ανωτέρω εθίγησαν και τα ακόλουθα , με τις έναντι εκάστου τοποθετήσεις της κας Υπουργού :
α-Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Δεν υπάρχει σκέψη ή συζήτηση για κατάργηση κάποιου από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, περιλαμβανομένου και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Οι συγχωνεύσεις που γίνονται είναι στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. Στα πλαίσια αυτά πέραν της Διακλαδικής καρδιοχειρουργικής κλινικής που έχει ήδη ενεργοποηθεί και λειτουργεί στο 401 Γ.Σ.Ν. εξετάζεται η δημιουργία εξειδικευμένων Διακλαδικών κέντρων , όπως κέντρο παιδιών με αναπηρία , κέντρο φυσικής αποκατάστασης , κέντρο τεχνητής γονιμοποίησης κλπ. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει πληρώσει τις οφειλές του στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία μέχρι και το 2011 και καταβάλλεται προσπάθεια να εξωφλήσει και τις οφειλές των 2012/2013.
β.-Δημιουργία Στρατιωτικού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες τώρα  για την δημιουργία του.
γ.-Θέρετρα των Ε.Δ. και παραθερισμός αποστράτων σε αυτά Μετά την έκδοση της νέας Υπουργικής Αποφάσεως που δίνει δυνατότητα επιβολής επί πλέον 70 μορίων στην υφιστάμενη μοριοδότηση των αποστράτων , υπάρχει δυνατότητα βελτιώσεως του συστήματος μοριοδότησης. Εξετάζεται η δημιουργία διακλαδικού παραθεριστικού κέντρου.
δ.-Μετοχικά Ταμεία. Δεν υπάρχει απόφαση για ενοποίηση των τριών Μ.Τ.
.ε.-Αλλα θέματα :
-Γίνονται ενέργειες για την έκδοση αδείας εργασίας ως προσωπικό ασφαλείας στα στελέχη των Ε,Δ,
-Εγινε ενημέρωση από τους επιτελείς της κας Υπουργού επί ενεργειών του Υπουργείου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής για τα στελέχη των Ε.Δ.( μείωση τιμών και ενδεχόμενη ενοποίηση των στρατιωτικών πρατηρίων , εξέταση παροχής αυξημένου  μερίσματος από το Μ.Τ.Σ. στις ορφανικές οικογένειες , βελτίωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των στρατιωτικών με τροποποιήσεις των διατάξεων του Ν.3865/2010 )

Αντιστράτηγος  Π.Μαυροδόπουλος Σ.Ξ. ε.α.                    Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος Ε.Δανιάς Σ.Ξ. ε.α.                       Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                                Πρόεδρος ΕΑΑΝ και
του Συντονιστικού
Αντιπόίαρχος (Ε) Γ.Γεωργακόπολος Π.Ν.ε.α.     Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                              Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α.                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

Share this: