Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου για Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Φορολογικό

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε απο την 19/04/2016 και ώρα 14:00 το σχέδιο νόμου για Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά – Φορολογικά θέματα. Η διαβούλευση θα κλείσει την 21/04/2016 και ώρα 08:59 (χρόνος υπερβολικά ελάχιστος για ένα τόσο σοβαρό θέμα)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εκλεκτού συναδέλφου Αρχιπλοιάρχου ε.α Ιωάννη Αντωνιάδη – Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ – τα θέματα τα οποία πρέπει να μας απασχολήσουν είναι τα εξής:

  1. Σύμφωνα με το νόμο (παρ. 6.1.γ), όποιος αποχωρεί το 2016 και η σύνταξη είναι τουλάχιστον 20% μικρότερη από το σημερινό καθεστώς, λαμβάνει το 10% ως προσωπική διαφορά, οπότε θα έχει τελική μείωση 10%.Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που χάνει μόνο (!) 19% δεν θα πάρει καμία προσωπική διαφορά και θα χάσει όλη τη διαφορά του 19%;

  2. Επαναφορά του εργασιακου των αποστρατων-συνταξιουχων, στο σημερινο καθεστως

  3. Οι συντάξεις όσων αποχώρησαν από 1-9 μέχρι 31-12-2015 κανονικά εμπίπτουν στον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο (Ν.3865/10) και επί του παρόντος έχουν λάβει προσωρινές συντάξεις από το ΓΛΚ.Όμως ο νέος νόμος αναφέρεται μόνο σε υπολογισμό συντάξεων για αποχωρήσεις από το 2016 και μετά.

  4. Κατά τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων, ο νόμος αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν οι ισχύουσες συντάξιμες αποδοχές (όχι ο μέσος όρος μετά το 2002), όμως στις υφιστάμενες Συνταξιοδοτικές Πράξεις λαμβάνεται υπόψη κατά ένα μέρος ο τελευταίος μισθός και κατά άλλο μέρος ο μέσος όρος τελευταίας πενταετίας. Τι από τα δύο θα χρησιμοποιηθεί τελικά για τον επανυπολογισμό;

  5. Θα συνεχίσουν να ισχύουν οι μνημονιακές μειώσεις για τις συντάξεις που θα υπολογιστούν με το νέο τρόπο;

  6. Θα ισχυσουν τα Έτη Κονδύλη (3ετίας Ανθυπασπιστού); Και εαν ναι, πως;

  7. Τι θα γινει με τα επιδόματα επικινδυνότητας στις συντάξεις των στρατιωτικών;

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ

Την αιτιολογική έκθεση μπορείτε μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ

Για να μπείτε στην διαβούλευση πατήστε εδώ

Share this: