Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Μεγάλο το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις εξελίξεις στην Κύπρο, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης

Το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Μόσχα για τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Stanislav Osadchiy στον ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Κινήματος.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι με το Ρώσο Πρέσβη συζήτησαν «τα πολύ καυτά προβλήματα», που αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός, του Κυπριακού και της οικονομίας.
«Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο κοντά στον κυπριακό λαό βρίσκεται η Ρωσία», ανέφερε, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για μια «ζεστή και φιλική σχέση», μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.
Είπε ότι η συμμαχία με τη Ρωσία «θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις διαπραγματεύσεις που ελπίζουμε να ξεκινήσουν σύντομα για λύση του Κυπριακού».
«Έχουμε απέναντι μας μια Τουρκία, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη για πραγματικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη», είπε και εξέφρασε την ανησυχία του Κινήματος για τον τρόπο που η Τουρκία χειρίζεται τα θέματα της περιοχής, προωθώντας τον φονταμενταλισμό και  τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό.
«Έχουμε μεταφέρει της ανησυχίες μας για τη στάση της Τουρκίας στο Ρώσο Πρέσβη», είπε ο κ. Περδίκης.
Ανέφερε, επίσης, ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιμένει η κυπριακή Κυβέρνηση σε μια λύση του Κυπριακού που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Κύπρου κάτι που συμφέρει και στη Ρωσία».
Γι’ αυτό, είπε, « και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μέσα από τη λύση του Κυπριακού να δίνεται η ευκαιρία στην Τουρκία να περιορίσει την κυριαρχία της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν  θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και έτυχε ενημέρωσης από τον κ. Περδίκη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην οικονομία.
Η Μόσχα, κατέληξε, επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κύπρο σ’ αυτή την κρίσιμη, όπως την χαρακτήρισε, περίοδο μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Share this: