Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με έγγραφα του ΥΦΕΘΑ κ. Παν. Καράμπελα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εσπευσμένη ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων, ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ οποιαδήποτε μορφή σκέψης, συζητήσεις ή κινήσεις στην κατεύθυνση της ως άνω ενοποίησης, αν δεν εξασφαλισθούν και υλοποιηθούν τα παρακάτω.

α. Εξυγίανση του ΜΤΣ.
β. Σύνταξη ειδικής Μελέτης για το σκοπό αυτό, όπου θα αναφέρονται και οι προϋποθέσεις ενοποίησης.
γ. Δημιουργία ενιαίου θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου, που να προδιαγράφει σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επ’ ωφελεία των μετόχων τους.

Αντετιθέμεθα σε οποιαδήποτε μορφής μη στέρεη και με κρυφή ατζέντα, αλλαγή νομικής υπόστασης των Μετοχικών Ταμείων.
Η δημιουργία ενός ενιαίου μετοχικού Οργανισμού, δεν μπορεί να αποτελέσει απλά μια συνένωση τριών προβληματικών Ταμείων, για να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο ενιαίο πρόβλημα. Ούτε βέβαια είναι αποτελεσματικό εν τέλει, να προωθηθεί μία άμεση ενοποίηση των τριών Ταμείων, χωρίς ωστόσο να επιλύεται το παραμικρό πρόβλημα του ΜΤΣ, ενώ την επόμενη μέρα θα βρίσκονται όλα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Κατά συνέπεια, η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, δεν μπορεί και δεν είναι αποδεκτό να αποτελεί μια άτακτη και κοντόφθαλμη κίνηση του να χρησιμοποιήσουμε ότι υπάρχει και βλέπουμε. Άλλωστε, έχουμε βιώσει σε άλλους κλάδους παρόμοιες άτακτες ενοποιήσεις και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα τους.
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα και την ερήμην μας ή εν κρύπτω λήψη αποφάσεων που μας αφορούν άμεσα.

Share this: