Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος απο την ΕΑΑΑ – Πρώτη αιμοδοσία

trapezaaimatos

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της τα ακόλουθα:

         α.   Η ΕΑΑΑ εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με   αριθμό μητρώου 14111.

         β.   Η  Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ενέκρινε το αίτημα συνεργασίας της ΕΑΑΑ με την υπηρεσία αυτή.

         γ.   Η πρώτη αιμοδοσία αποφασίσθηκε να γίνει, έπειτα από συνεννόηση με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο Πνευματικό Κέντρο της ΕΑΑΑ (7ος όροφος) στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη και από ώρας 09:00 μέχρι 12:30. Το Νοσοκομείο θα στείλει το ανάλογο προσωπικό και τρία κρεβάτια για να μπορούν να δίδουν αίμα τρία άτομα παράλληλα. Απαιτείται  απόλυτη τήρηση των ωρών της αιμοδοσίας καθόσον  η ομάδα του Νοσοκομείου θα πρέπει να ετοιμασθεί και να αναχωρήσει  για αιμοδοσία σε νησί.

    Για είναι επιτυχής η πρώτη  αιμοδοσία και για να δημιουργηθεί η τράπεζα αίματος απαιτείται στην ανωτέρω ημέρα αιμοδοσίας να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 25 φιάλες αίματος.

    Παρακαλούνται τα μέλη μας να προτρέψουν τα παιδία τους και τα εγγόνια τους να συμμετάσχουν στην ανωτέρω πρώτη αιμοδοσία  δίνοντας αίμα  καθόσον λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται στα περισσότερα μέλη μας  να δώσουν αίμα. Παράλληλα παρακαλούνται τα παραρτήματα να προτρέψουν τα μέλη τους και τις οικογένειες των για να δώσουν αίμα  στην ίδια ημερομηνία στα νοσοκομεία της περιοχής των επισημαίνοντας  ότι το αίμα να χρεωθεί στην ΕΑΑΑ  η οποία έχει αριθμό μητρώου 14111 στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών. Στο τέλος της πρώτης αιμοδοσίας απαιτείται από κάθε παράρτημα η  ενημέρωση της ΕΑΑΑ για τον αριθμό των φιαλών αίματος που δόθηκαν.

   Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα αίματος θα είναι για τα μέλη της ΕΑΑΑ και για τις οικογένειες των. Η  διάθεση του αίματος  στα  μέλη μας που θα έχουν ανάγκη θα γίνεται με έγκριση του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΑΑ.

   Η ΕΑΑΑ παρακαλεί τα μέλη της να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή της Ένωσης για την επιτυχία της πρώτης αιμοδοσίας και τη δημιουργία επιτέλους της Τράπεζας αίματος.

Share this: