Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΣΟΔ)

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΣΟΔ) εκπροσώπησης των εν αποστρατεία και εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, με σκοπό την αλληλοενημέρωση, ανάλυση της σημερινής κατάστασης και το συντονισμό μελλοντικών Δράσεων και Αντιδράσεων.
Κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά, με τα νέα οικονομικά δεδομένα , τις φημολογούμενες επιπλέον περικοπές και εκφράστηκε η εντονότατη οργή και αγανάκτηση όλων, για την κοροϊδία και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς Υπουργών και Κυβερνόντων σχετικά με τις διαβεβαιώσεις, για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και τις μη περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που δυστυχώς μένουν διαβεβαιώσεις και λόγια.
Εξετάστηκαν, οι εξελίξεις που αφορούν τα Μετοχικά ταμεία, για τα οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι, με την υπαγωγή αυτών στο ΕΤΕΑ αλλά και ο φημολογούμενος επανυπολογισμός των συντάξεων με ποσοστό αναπλήρωσης 55% με τον οποίον επίσης διαφωνούμε. Επίσης αναλύθηκαν οι δραματικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων, στο βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων και των μελών των οικογενειών τους.
Συμφωνήθηκε η επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ), , για άμεσες κινητοποιήσεις και εναλλακτικούς τρόπους δράσης, εναντίον των νέων μέτρων που σκοπεύουν να λάβουν οι κυβερνώντες, για το σύνολο των Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ.
Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι έχουμε χορτάσει διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως επιπλέον περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον έχουμε πληρώσει όλες τις συνταξιοδοτικές μας εισφορές και μάλιστα με το παραπάνω. Να επωμισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που δεν έχουν καταβάλει τις ανάλογες συνταξιοδοτικές εισφορές για τη σύνταξη που παίρνουν και αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες εξαπατούσαν τον Ελληνικό λαό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να είναι σε ετοιμότητα. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα απέναντι στη μονομερή εις βάρος μας αδικία και εξαθλίωσή μας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!
ΤΟ ΣΟΔ
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ- ΠΟΑΣΑ- ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΣ-ΠΟΕΣ -ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑΑΣΙ -ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΑΚΙΣ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ, Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Share this: