Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ – Τ Ε Λ Ο Σ

Αγαπητοί Συνάδελφοι , Αγαπητά Μέλη της Ένωσης μας,

Την 18 Αυγούστου 2016 και ύστερα από τρείς μήνες ( στις 13/05/2016 είχαν δημοσιευθεί) καθαρογράφτηκαν οι υπ’ αριθ. 1125-1128/2016 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, δικαίωνε για άλλη μια φορά όσους έχουν προσφύγει, όπως οι Ενώσεις  Αποστράτων Αξιωματικών, το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και  μεμονωμένοι στρατιωτικοί, κ.λπ.

Πέρασε ένας μήνας από τότε και η Κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν» . Καμία απόφαση για υλοποίηση της απόφασης , καμία δέσμευση για κάποιο έστω χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στις 18/5/2016 είχαμε μόνο για πολλοστή φορά την διαβεβαίωση του κ. ΥΠΕΘΑ ότι:

 «…Ξέρετε ότι δέσμευση της κυβέρνησης και δική μου προσωπικά είναι οι αποφάσεις αυτές να υλοποιηθούν άμεσα. Εμείς έχουμε πράξει αυτά που οφείλουμε στο υπουργείο των Οικονομικών. Όπως ξέρετε η ΜΗ παρουσία μας στο ΣτΕ ήταν ξεκάθαρη της πολιτικής απόφασης που έχουμε πάρει και ζητούμε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Όσον αφορά το ταμειακό θέμα από την πρώτη στιγμή διασφαλίσαμε από κωδικούς των εξοπλιστικών που περικόπησαν, τα χρήματα αυτά που οφείλουμε να δώσουμε σαν απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατόν θα υλοποιηθεί. Είναι σημαντικό ότι στις 24 του μήνα έχουμε μια απόφαση που κλείνει μια ολόκληρη εποχή. Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα άλλο ρυθμό με άλλες δυνατότητες οι οποίες έχουν αρχίσει πλέον να διαφαίνονται. Την απόφαση του ΣτΕ οφείλουμε να την εφαρμόσουμε και θα την εφαρμόσουμε».

Φρούδες ελπίδες….. Εμπαιγμός, κοροϊδία, επανάληψη υποσχέσεων, παχιά λόγια, βαρυσήμαντες δηλώσεις και στο πηλίκον ένα απόλυτο Μ Η Δ Ε Ν.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ σε όλα αυτά. Η ΕΑΑΑ μαζί με τις άλλες δύο Ενώσεις , ΕΑΑΣ & ΕΑΑΝ έστειλαν το υπ’ αρίθμ. 291 / 6-9-2016 προς τους κ.κ. Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο, Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα , Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Τόσκα, με κοινοποίηση τόσο προς τον κ. Πρωθυπουργό , όσο και προς τον              Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα και Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ε. Αποστολάκη Π.Ν.

Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η ΕΑΑΑ δια του Προέδρου της προχώρησε στην επίδοση εξωδίκου προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας την άμεση συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, δίνοντας δίμηνη διορία.

Δεν αιθεροβατούμε, πλην όμως θεωρήσαμε αναγκαία αυτή μας την κίνηση. Επίσης σχεδιάζουμε δυναμικές κινητοποιήσεις είτε ως Ένωση είτε ως Συντονιστικό των τριών Ενώσεων και παράλληλα θα συζητηθεί το ενδεχόμενο για ταυτόσημες κινητοποιήσεις με τα Σ.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι , Αγαπητά Μέλη της Ένωσης,

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανένας. Ο αγώνας μας αυτή την στιγμή είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Συσπειρωθείτε στην Ένωσή μας , μένετε διαρκώς ενημερωμένοι τόσο από την εφημερίδα μας όσο και από την ιστοσελίδα μας.

Εμπαιγμός , κοροϊδία και ανοχή Τ Ε Λ Ο Σ.

Σημείωση: Το εξώδικο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Εκ της ΕΑΑΑ

Share this: