Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Η ομιλία του Προέδρου της Ε.Α.Α.Α στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

kavvouris

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές καλησπέρα σας

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την δυνατότητα να εκθέσω ενώπιων σας τις θέσεις ,τις προτάσεις μας και την αγωνία των μελών της Ένωσης.

Η πατρίδα μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία της, που κατά την άποψη πολλών ο σκοπός και τα αίτια της είναι δυσδιάκριτα και δυστυχώς τα βάρη μονομερώς κατανεμημένα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πλήττονται καθημερινά και η επιχειρησιακή τους ικανότητα μειώνεται τόσο λόγω καταρράκωσης του ηθικού των στελεχών από τις διαρκείς, επώδυνες εκφάνσεις των μνημονίων, όσο και λόγω των σημαντικότατων περικοπών στο τομέα των εξοπλισμών.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Πολεμική Αεροπορία είναι κατ΄ εξοχήν τεχνολογικό όπλο, στο οποίο οι απόφοιτοι των υφισταμένων Σχολών της Π.Α και προσεχώς και οι απόφοιτοι της νέας Σχολής, καλούνται μετά από την απαιτούμενη εκπαίδευση να συντηρήσουν και να εγγυηθούν την υψηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών τέταρτης γενιάς αλλά και τον χειρισμό οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Συνεπώς, θα πρέπει να τους παρέχεται η ύψιστη δυνατή εκπαίδευση προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον κυρίαρχο στόχο της Π.Α., δηλαδή να συντηρήσουν με απόλυτο επαγγελματισμό το αεροσκάφος, με το οποίο ο χειριστής θα εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του. Για αυτό τον λόγο οι δεσμοί των χειριστών και των τεχνικών είναι άρρηκτα δεμένοι μεταξύ των.

Σας καλώ λοιπόν να μελετήσετε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις και τις θέσεις των τριών Συλλόγων των Αποφοίτων ΑΣΣΥ της Π.Α, προτάσεις και θέσεις που έχουν υιοθετηθεί πλήρως με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης.

Επίσης καλούμε να εξασφαλιστεί άμεσα όπως κατ’ επανάληψη έχετε υποσχεθεί η εξαίρεση των ειδικών μισθολογίων από την υπαγωγή στον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ., οι Αξιωματικοί μετά την αποστρατεία τους εγγράφονται στα στελέχη της εφεδρείας, διατηρώντας τοιουτοτρόπως την εσαεί και οιονεί ιδιότητα του Στρατιωτικού, οι οποίοι σε περίπτωση ανάγκης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πιθανή απειλή μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Συνεπώς η υπαγωγή στον ΕΦΚΑ τυγχάνει παράνομη, αντισυμβατική και αντίκειται στις αρχές της χρηστής Διοίκησης.

Τελειώνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής :

Το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταρρακωθεί σε μεγάλο βαθμό με τους αλλοπρόσαλλους χαρακτηρισμούς εναντίον μας από παλαιοτέρους κυβερνητικούς Υπουργούς. «Αντιπαραγωγικοί» , «αυτιστικοί»  μερικοί από τους  χαρακτηρισμούς αυτούς. Όμως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πτοήθηκαν και δεν πτοούνται. Συνέχισαν και συνεχίζουν να προσφέρουν αγόγγυστα τα μέγιστα για την πατρίδα μας. Επιβάλλεται όμως να τους δώσετε πίσω την αξιοπρέπεια και την αξιοσύνη που τους αξίζει και τους ανήκει. Μην τους τάζετε αν δεν μπορείτε να τα υλοποιήσετε. Απλά φροντίστε να υλοποιήσετε όλα αυτά που κατά καιρούς έχετε υποσχεθεί.

Τότε και μόνον τότε το πολιτικό σύστημα εν γένει θα επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία και όλοι μαζί οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις σημερινές δυσκολίες.

Σας ευχαριστώ.

Σπυρίδων Καββούρης

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α

Share this: